Бинар Weekly

07/02/2015

BW660

 

Тази седмица в Бинар:

Сурва 2015: мъжки сутиени, балкански ритми, скари и Перник! Мечки, гъдулки, цигански страсти и много усмихнати лица на фестивала „Сурва“ 2015. От Антония Антонова.

Втори февруари: за традиционния празник и нетрадиционната любов. Какво мислят хората в центъра на София за днешната дата? От Антония Антонова.

Полицаи в повече. Какво се случва, когато ви откраднат личната карта? Досадно, но поучително четиво с множество неочаквани обрати. От Ники Русиновски.

Лудостта Супер Боул в 30 секунди. Или откъде произлиза американският футбол, какви са основните разлики с ръгбито и популярен ли е в Европа и България. От Ивайло Пампулов.

Ерлендс и Изненадите. Животът е томбола на детската дружка на Ерлендс, Мануел Чао. От Людмил Фотев.

Fink за радиото! Fink: „Иронично е, но някак си радиото, най-старият формат, и до днес е най-могъщото маркетингово средство в музикалната индустрия“. От Цветан Цветанов.

Познавате ли бесарабските българи в Бразилия? Повече за съдбата на смели българи, които осъществяват двойна емиграция. Веднъж в края на 18-и век от България към Бесарабия, за да избягат от османско владичество, и втори път – два века по-късно в посока Бразилия, подбудени от политически и икономически причини. От Белослава Димитрова.

Изчезващият вкус на Балканите. Един италианец и един българин в преследване на застрашени храни и истински хора. От Антония Антонова.

Разходка из Стара София – част 2. Знаете ли защо Женския пазар в София е наречен така или колко са стрували кебапчетата и къде са просвали пълнени шерденчета в началото на 20 век? Продължаваме разходката из Стара София. От Доротея Николова.

Започва реставрацията на българския Стоунхендж, търсят се още средства. Възстановяват уникална астрономическа обсерватория от 6 век пр. Хр. изцяло със средства от дарения. От Доротея Николова.

Христо Фотев – Поетът и Морето. Морето, Любовта, Копнежът, Агонията, Бургас ще звучат завинаги по христофотевски и за мнозина така ще е по-красиво…  От Белослава Димитрова.

Пенсионирано куче-водач търси дом. Игрив, любвеобилен, общителен и отлично обучен. Това е Хънтър – 8-годишен лабрадор, който си търси стопани. Той е пенсионирано куче-водач и има нужда от любов и дом. От Доротея Николова.

от

публикувано на: 07/02/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: