Търсят се млади и надежни хора в „Младост“, „Надежда“ и „Люлин“

14/01/2015

openspace_660

Ако има млади хора със спортни, културни и други стабилни идеи за прекарване на свободното време в колектив, те могат да се възползват от програмата на фондация „Оpen Space“ до края на тази година. Идеята обхваща софийските квартали „Младост“, „Надежда“ и „Люлин“ – големи жилищни райони, отдалечени от центъра, където обичайно се случва социо-културният живот на града.

„Всички искаме нещо по-различно от това младите да стоят в кварталното барче и да пият кафе“, коментира Пепа Пенева, председател на управителния съвет на фондацията.

„Оpen Space“ ще консултира и ще обучи младежите с проект за алтернатива на свободното време и дори отпуска малка финансова помощ за реализацията му.

„Ако например в района има подходящо помещение, в което нищо не се прави, ние сме готови да съдействаме пред общината да го предостави на младите за алтернативно прекарване на свободното им време“, допълват от фондацията.

Подобни идеи вече са реализирани миналата година в Смолян и Велики Преслав, където след обучение по планиране на разходите и техническите подробности около всяко намерение младежите са създали компютърна зала, клуб по четене и пространство за усвояване на различни занаятчийски техники заедно с местните баби, като тъкане на стан.

„Разбира се, тъкачите искаха да плетат неща като калъфи за телефони и малки портмонета вместо килими, но като цяло програмата е успешна“, разказва Пепа Пенева и допълва, че е добре да получат колкото е възможно по-шарени идеи.

Към момента на публикуването на този текст сайтът на организаторите е хакнат. Затова кандидатствайте през Фейсбук страницата.

от

публикувано на: 14/01/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: