Хитовите филми на 2015 година

08/01/2015

Star-Wars-Episode-7Празниците отминаха, програмата на телевизията отново ни дразни, тежките маси са в миналото – и така някак нормално гладът ни за хубаво кино се обостря. Решихме да направим кратък обзор на  филмите, които се очаква да съберат голям зрителски интерес и да се превърнат в блокбъстъри, сиреч да донесат много пари на създателите си.

Още в петък, 9 януари по салоните тръгва „Твърде лично 3“ – филмът, в който Лиъм Нилсън, благодарение на специалните си умения, убива лоши със замах и спасява семейството си периодично.

Почитателите на нехоливудските продукции, нискобюджетни и арт ленти пък вероятно чакат с интерес Sofia MENAR Film Festival – 7-ия фестивал на киното от Близкия изток и Северна Африка. Той започва на 15 януари и трае до 1 февруари.

Но сега ще се спрем на трепетно очакваните високобюджетни филми без да ги подреждаме в класация. Ако сме пропуснали някои, моля попълнете нашия списък с интересни предложения.

 

„Междузвездни войни: силата се пробужда“ – Star Wars: Episode VII – The Force Awakens

Съвсем естествено първи наум ни идва дългоочакваният седми епизод от сагата „Междузвездни войни“, въпреки че премиерата му е чак на 18.12.2015 г.

Действието в него  се развива около 30 години след събитията от епизод 6 – завръщането на джедаите. Снимките започнаха през пролетта на миналата година под режисурата на Джей Джей Ейбрамс, режисьор на новите два филма от поредицата „Стар Трек“. Вече има прогнози, че епизод 7 ще се превърне в най-касовия в историята на киното. Това ще е първата лента от поредицата, направена след като от „Уолт Дисни” купиха компанията на създателя на „Междузвездни войни” Джордж Лукас. Шестте епизода от поредицата са донесли над 4,4 млрд. долара в световен мащаб от премиерата на първия филм през 1977 г.

Сценаристи на „Междузвездни войни: силата се пробужда“ са Джордж Лукас, Джей Джей Ейбръмс и Лорънс Каздън. Режисурата е поверена на Джей Джей Ейбръмс. На екрана отново ще видим Харисън Форд – в компанията на Люпита Нионго, Оскар Айзък, Домнал Глийсън и др.

 

„Отмъстителите: Ерата на Ултрон“  – Avengers: Age of Ultron

Неповторимият екип супергерои – Железния човек, Непобедимия Хълк, Тор – Богът на гръмотевиците, Капитан Америка, Хоуки и Черната вдовица пак са тук. И няма как да не се очаква, че ще завлядеят киносалоните. „Отмъстителите 2“ е третата продукция на Дисни/Марвел след “ТОР: Тъмният свят” и “Пазителите на галактиката”, която ще бъде отчасти заснета в “Пайнууд” и “Шепертън”.

Сюжетът на „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ пак е насочен към борбата на организацията S.H.I.E.L.D. срещу силите на злото. Главният злодей в лентата ще бъде известният сред комикс-феновете персонаж Таноскойто се отличава със своето дълголетие, телекинетични сили и способност за телепортиране. В ролите ще видим Елизабет Олсън, Марк Ръфало, Крис Евънс, Гуинет Полтроу, Скарлет Йохансон, Робърт Дауни младши, Самюел Л. Джаксън и др.

Премиера на филма в България е два дни след световната – на 24.04.2015 г.

 

„Джурасик свят“ – Jurassic World

Готови ли сте за приключения? Действието на “Джурасик свят” се развива 22 години след случките в първия филм, а в центъра на сюжета е новосъздаден тематичен парк с динозаври. Негов собственик е Саймън Масрани – милионер и президент на компанията Masrani. Той е твърдо решен да предложи на туристите „изживяване, което те никога няма да забравят“.

В образа на Масрани се превъплъщава индийският актьор Ирфан Кан – “Кутия за храна”. Крис Прат играе ролята на Оуен – служител в парка “Джурасик свят”, който извършва експерименти с няколко смъртоносни велосираптори.

Премиерата на филма е на 12.06.2015 г.

 

„Мисията: Невъзможна 5“ – Mission Impossible 5

http://youtu.be/Ppp5xuvrzv8

Да… Майтап няма – още една невъзможна мисия ще трябва да изпълни Том Круз. И колкото и да разправяте, че вече ви е писнало, почти сигурно е, че няма да отминете филма.

Действието му се развива в Мароко, Виена и Лондон. На екрана ще видим и познатите от предишните части Джеръми Ренър, Саймън Пег и Винг Реймс.

Филмът излиза на 25.12.2015 г.

 

„Игрите на глада: Сойка присмехулка 2“ – The Hunger Games: Mockingjay – Part 2

След сериозния успех на първата част на филма, очакванията към продължението са дори да надмине посещенията му. Сценарист на лентата е Дани Стронг, а режисьор Франсис Лорънс. В ролите ще видите Евън Рос, Филип Сиймур Хофман в неговата последна роля, Джулиан Мур, Лили Рейб, Дженифър Лорънс и др.

Тръгва по кината на 20.11.2015 г.

 

Spectre – „Призрак“

Пие ли ви се водка с мартини – разклатено, неразбъркано – в компанията на Даниел Крейг? Трябва да изчакате до октомври, защото тогава излиза новият филм от поредицата за Джеймс Бонд. В същото време вече е ясно, че англичанинът ще изиграе агент 007 и в следващия епизод, както и че отново ще се превъплъти в детектив в продължението на „Мъжете, които мразеха жените“ по романа на Стиг Ларшон, който носи заглавието „Момичето, което си играеше с огъня“.

В Spectre, което на френски означава призрак, играят и други любими актьори и актриси. Под режисурата на Сам Мендес на екрана излизат и Андрю Скот, Дейв Баутиста, Моника Белучи, Ралф Файнс и др.

Премиерата е на 23.10.2015 г.

 

„Терминатор: Генезис“ – Terminator: Genisys

Ако сте объркали бройката, това е петият филм за терминатора и Арни отново ще се върне. Джейсън Кларк („Зората на планетата на маймуните“, „Великият Гетсби“) е Джон Конър. Той е сред тълпа от хора в очевидно антиутопичното бъдеще – 2029 г., за което предупреждаваше Сара Конър. И, разбира се, се опитва да предотврати края на света.

С впечатляващи екшън сцени, сред които скок с мотор върху влак в движение, училищен автобус, падащ от моста Голдън Гейт и Шварценегер, който се мята в хеликоптер, филмът обещава да бъде силно завръщане. Той е режисиран от Алън Тейлър (Game of Thrones и „Тор: Светът на мрака“).

Ще го видим на екран на 03.07.2015 г.

 

„Бързи и яростни 7“ – Furious 7

Какво ще кажете за малко бесни надпревари с коли? Няма как да ви е писнала поредицата и да не се изкушите да се посъстезавате.

Героят на Пол Уокър няма да бъде убит и сцените с негово участие ще присъстват във филма. Актьорът  загина трагично при автомобилна катастрофа, но превъплъщението му в Брайън О’Конър ще остане във филма. Той ще бъде „пенсиониран“ по начин, който според продуцентския екип “ще задоволи почитателите на поредицата и ще позволи на режисьора и монтажиста да използват всички заснети сцени с Пол Уокър”.

Въпреки ограниченото екранно време с което ще разполага героят на Уокър, той ще бъде важна част от сюжета на “Бързи и яростни 7” и от Юнивърсъл Пикчърс са убедени, че в бъдеще ще могат да продължат поредицата и без неговото участие.

В ролите ще видим и Вин Дизел, Дуейн Джонсън, Джейсън Стейтъм, Кърт Ръсел, Джордана Брустър и др. 

Премиерата на филма е на 03.04.2015 г.

 

„Миньоните“ – Minions

Няма как да подминем и семейните филми – направени за децата и техните родители. По приходи водещите ленти в жанра изобщо не изостават от другите хитови филми. 

Миньоните се завръщат на големия екран със солов проект. Малките анимационни жълти откачалки, които завладяха сърцата на зрителите в „Аз, проклетникът“ и „Аз, проклетникът 2“ пак са тук.

Те ще тръгнат на пътешествие в историята, за да намерят най-ужасния и зъл господар и да му служат вярно. Но благодарение на тромавия си маниер и въпреки добрите си намерения, те успяват да убият всеки от тях – от динозавъра Рекс до Дракула и Наполеон.

Анимацията излиза на екран на 10.07.2015 г.

 

„Пепеляшка“ – Cinderella

Всички знаем историята на Пепеляшка – мащехи, принцове, пантофки, препятствия и хепиенд. Тя ще оживее отново тази година и се оказва, че е един от най-чаканите детски филми. В него под режисурата на Кенет Брана участват Стелан Скарсгард, Лили Джеймс, Холидей Грейнджър, Ричард Мадън и Софи Макшийра.

Премиерата на филма е на 13.03.2015 г.

от

публикувано на: 08/01/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: