Монсерат Кабайе се срещна с български медии в БНР

25/09/2013
Милен Димитров

 

Въпреки претърпян инцидент оперната звезда Монсерат Кабайе ще пее на концерта в НДК в петък. Това стана ясно на пресконференцията на испанската прима в Българското национално радио, пряко предавана по втория видеоканал на Бинар. Кабайе подготвя оперния си концерт със Симфоничния оркестър на радиото.

Късно снощи оперната дива пристигна заедно с дъщеря си Монсерат Марти на летище София, като прояви изключителна скромност, отказвайки да ползва ВИП терминала.

Кабайе демонстрира несломимия си дух, влизайки в БНР на инвалидна количка, но с усмивка. За щастие, както каза самата тя, гласът ù не е пострадал. За случило се с нея разказа самата тя на пресконференцията:

„Появих се на инвалидна количка и искам да ви обясня, че преди около 10 дни, на международния певчески конкурс, който носи моето име в град Сарагоса, Испания, в един майсторски клас имах нещастието да се спъна и да падна по едни стълби. Освен, че си счупих нещо, което не си спомням как се казва, имам и едно изкълчване, нараняване на кост в колянната става и ми казаха, че може да стоя права, може малко да ходя, но не и да правя дълги преходи, да се качвам по стълби и т.н.“

Кабайе идва за втори път на българска сцена. Тя заяви:

„Преди всичко трябва да ви кажа, че емоцията ми е огромна, защото преди години в един от своите майсторски класове имах една ученичка и приятелка, една българка с голям глас – Ина Кънчева. Почувствах се много горда, когато след този майсторски клас, тя замина за Германия, за да изпълнява ролята на Виолета в Травиата. Когато миналия път бях в България, тя пя с мен и аз си спомням за нея с много обич и топлина.

За слушателите на Българското национално радио Монсерат Марти сподели:

„Много съм развълнувана. За мен това ще бъде първата среща с българската публика. Вълнувам се отново да пея заедно с майка ми. Надявам се всички много да харесат концерта.“

За партньор на концерта в НДК в петък Монсерат Кабайе и Монсерат Марти избраха Симфоничния оркестър на БНР.

 

от

публикувано на: 25/09/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: