„Спорт и музика“ отбеляза 50 години в ефир

24/09/2013
Радослав Янкулов, генерален директор на БНР

Най-старото спортно предаване в радиоефира – „Спорт и музика” на БНР, получи заслужено признание на рождения си ден 21 септември. Българското национално радио отпразнува тържествено юбилея с бляскаво събитие в двора на Старата къща на бул. „Драган Цанков” 4. Спортният рожден ден бе уважен от стотици приятели, спортни деятели, журналисти, ветерани и почитатели на екипа на „Спорт и музика”. Сред специалните гости бяха Петър Милушев – основател на предаването „Спорт и музика”, Мария Гроздева, Валери Григоров, Валентин Михов, Иван Иванов, Румяна Нейкова, Георги Янакиев, Нораир Нурикян, Агент Тенев и много други.

Тържеството по повод юбилея на предаването започна с отслужване на водосвет от отец Кирил в параклиса „Св. Йоан Златоуст” на БНР. Приветствието си генералният директор на БНР Радослав Янкулов започна с думите: „Свалям шапка и изказвам благодарност от името на всички към бащата на „Спорт и музика“ Петър Милушев. Бих искал да благодаря и на двама мои колеги – за които е трудно да бъде определено кой от двамата има повече участия в ефира – Асен Минчев и Калин Катев, както и на всички наши колеги: музикални редактори, звукорежисьори, коментатори, които работиха за предаването. Протягам приятелска ръка към тези, които днес са поели щафетата. Бих искал да ги уверя, че всички ние – ветераните (и аз самият в това число) сме зад вас и ще правим всичко, за да имате вие успех! Благодаря колеги, благодаря, приятели!”

Радослав Янкулов показа и първия микрофон от старта на формата през 1963.

„Когато някой се готви да отбележи своя 50-и рожден ден в повечето случаи разгръща книги, търси още надежда, търси признание за това, което е направил и много често достига до мисълта – истинският бисер се намира в стара раковина. Представяте ли си колко истински е бисерът „Спорт и музика“ в раковината на БНР. Раковината е 78-годишна, а „Спорт и музика“ е на 50 години. Какво по-истинско от тези цифри?!”, развълнувано посочи още Янкулов.

В тържествения ден БНР и спортната редакция получиха много награди, поздравителни адреси и грамоти – от президента Росен Плевнелиев, кмета на София Йорданка Фандъкова, БОК, БФС, ММС, МОН, СБА, държавни институции, спортни федерации. 

Старата къща придоби правата за излъчване в национален радиоефир на мачовете от футболното първенство за сезон 2013/14. Над 200 мача ще звучат в ефира на БНР в рамките на турнирите за Купата на България и Суперкупата. Спортът и, разбира се, футболът, са част от всеобхватната обществено значима дейност на Българското национално радио.

 

от

публикувано на: 24/09/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: