Пиле „Тика масала”
Продукти: пилешко бонфиле, пилешка барбекю масала, паста от кашу, пресен джинджифил и чесън, кимион, кориандър, лимонов сок, доматен сок, йогурт
Смесете всички продукти без пилето. Това всъщност е маринатата, в която бонфилето трябва да престои минимум 4 часа. Нарязаното на парчета и мариновано месо нанижете на шиш и запечете в тандур* до 5-7 минути. След това запържете парчетата пиле в тиган за около 2 минути с доматен и масала сос, като добавяте пилешко къри масала и паста от кашу. Поднесете ястието в метална купа.
* Тандур е традиционна индийска пещ, която едва ли може да си направите у дома. Представлява голяма каменна пещ, която се нагрява отстрани, а не отгоре или отдолу.
Ориз „Матър панийр пулао”
Продукти: домашно индийско сирене панийр, дългозърнест ориз басмати, варен грах, сол, масло, куркума, кимион, кориандър, кардамон, канела, пулао масала, кастури мети
Сварете ориза. След това го смесете с останалите продукти. Запържете ги в тиган и оставете да се задушат за няколко минути. Така оризът ще остане сочен и ароматен.
Пиле „Тандури”
Продукти: средно голямо пиле, лимон, сол
За маринатата: глава лук, няколко скилидки чесън, люта чушка, черен пипер, канела, карамфил, индийско орехче, джинджифил, кардамон
Нарежете пилето на парчета. Отстранете костите и кожата и го натрийте с лимон и сол. Накиснете парчетата за 12 часа в маринатата, приготвена от гореизброените продукти, смесени, смлени в миксер и след това прецедени. Обляно в тази марината и престояло 12 часа, запечете пилето в предварително затоплена фурна.