5 заглавия от изминалата седмица, които променят живота ви

04/11/2014

media

По света и у нас се случват непрекъснато какви ли не неща и е хубаво, че има колеги, които да обръщат поглед и към периферията на събитията, където може би зли масони умишлено изтласкват особено важна за нас информация.

Техните пъклени усилия обаче ще бъдат увенчавани с неуспех, докато седмица по седмица заглавия от особено значение за човечеството като долуизброените избликват от недрата на родния интернет, за да се влеят в сърцата и душите ни подобно елексир на спасението.

Ето и 5 глътки от последните дни:

1. „Маг отсече главата на Люба Кулезич“, trud.bg

Линк: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4400838

На мнозина навярно им е станало по-спокойно след публичното оповестяване на тази важна новина, без която просто нямаше как да посрещнем ноември като нормални хора. Благодарение на досетливи редактори и непрестанно генериращи съдържание медийни гурута всичко е наред и няма място за опасения, че нещо в журналистиката ни се променя.

kul

От публикацията научаваме още, че става дума за бургаския маг Йордан Янев-Зайн, когото жените много харесвали, понеже бил уверен и нахакан на сцената, но притеснителен и свит в живота.

Може би с този си трик ергенът намеква на свободните дами, че въпреки плахия си вид извън светлината на прожекторите, умее да отнася глави във всеки един смисъл на думата. Полезно инфо, определено.

2. „Киро Извънземното: Правя секс по телепатичен път“, blitz.bg

Линк: http://www.blitz.bg/news/article/300304

Киро, Кироооо, Киро. То малцина останаха да правят по нетелепатичен път секс с тези фейсбуци, с тези комуникации… Дори без задължително да реализират пряка връзка с висш космически разум от планетата Ван Дам в съзвездие Орион. Както ти правиш, извънземни Кириле!

kiro

Това заглавие всъщност си е абсолютно предупреждение за обозримото бъдеще и съвсем скоро ще си посягаме от разстояние, посредством чип в мозъка или обикновена скайп връзка. То и това си е почти телепатия, ако питаш баба ти.

Сексът с празни ръце на „известния контактьор от петричкото село Ключ“, както назовават Кирчо в публикацията, болезнено ни препраща към старото вече известие за вибраращо бельо, управлявано от смартфон, което учени изобретиха, за да спасят връзките, поддържани от разстояние…

Всъщност в самата публикация става дума за коренно различни неща от посочените в заглавието…

Ех, цифрова ера…

3. „Може ли Ямбол да е център на вселената?“, btv.bg

Линк: http://btvnews.bg/video/videos/news/mozhe-li-jambol…

Това беше предсказано много отдавна от Дражето и не се правете, че не знаете и не сте го разбрали. Мнозина си помислиха, че рефренът „Ямбол е Градът“ е случаен изблик на дълбоко потискан години наред локален шовинизъм, с който лирическият говорител избива комплекси, почиващи на обременено селско самосъзнание. Ми, не е така. Ямбол е градът и това е.

yambol

А и никога не е излишно или късно да се избухне профилактично със сразяващо заглавие, съпроводено от две минути ефирно време в новинарската емисия, било то и на базата на анонимни хуморески от мрежата.

Важно е сензация да има.

4. „В Ливан палестинец опита сам да си смени пола“, news.bg

Линк: http://news.ibox.bg/news/id_74321832

Не знаем точно каква му е ситуацията на човека и що за отчаян ход е това, но дори да нямаш възможност да“ бъдеш себе си“ подобно на свръх разкрепостил се турбо швед, начинът да постигнеш желаното със сигурност не е в собственоръчното скопяване.

livan

Тук пак идва проблемът с интернета и цифровизацията. Това, че нещо го има на клипче някъде, не означава, че трябва да го повториш едно към едно в домашни условия… Все пак не става дума за това как да си сготвиш имамбаялдъ, а за мъжко достойнство, по дяволите… Но какво значение има мъжкото достойнство днес, братле? Това са отживелици.

Страх и ужас.

5. „Забранили на Крисия пуканки и чипс“, 24chasa.bg

Линк: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4403252

Милото детенце. Не стига, че вече пубертетът настъпва на 10 г., ами ако случайно ти остават още година-две необременено от нечисти мисли съществуване, то те ти го отнемат с амбициозни планове за грандиозно бъдеще на звезда в България. Последното е оксиморон.

zabranili

Хубава е песента и момиченцето е сладко, но много хора оправдано изригнаха с недоволство от факта, че във видеото към парчето, с което ще се състезаваме на детската Евровизия, всички дечица се държат като възрастни, което е в ярко противоречие с текста и посланието на песента. Не липсва и онзи характерен за сценичното поведение на естрадната соц. икона патос, с който можехте да не обременявате и това поколение.

И изобщо зорът да сме на Евровизия, за големи или малки, е страшен просто.

от

публикувано на: 04/11/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: