8 ужасяващи места в София за вашето последно Хелоуин парти

30/10/2014

hel

Ето че лошите западни империалисти за поредна година искат да ни откъснат окончателно от православната традиция и от голямата водка на екс в 8 сутринта посредством своята долна и ценностно-принизяваща Хелоуин пропаганда.

Настъпи мигът, в който спокойно можете да биете два шамара на гадното съседско детенце, което ви тормози цяла година под претекст, че ви е стреснало на входната врата с кървав нож и черен чувал през рамо. Сега е и времето да се облечете като проститутка от Околовръстното, реализирайки дълбоко потисканата си женственост изпод прищипано деколте на черепчета.

Ако китайският костюм от „Джъмбо“ за 15 лева, който образува лишеи по тялото, не ви е достатъчен за преживяването на истински емоции по време на традиционния български празник Хелоуин…

Ако не сте убедени дали ще убиете с фатален поглед и мрежест чорапогащник достатъчно голям брой мъже и искате да се уверите, че все пак жертви ще има…

Ако сте извратено копеле и майка ви се срамува, че ви познава, защото приличате на сатанист, какъвто наистина сте, и желаете да го докажете, или пък просто искате да станете депутат…

… то ето някои места в София, които ще завършат преживяването на празника в желаната от вас посока:

Гробищен парк „Бакърена фабрика“

Най-злокобният гробищен парк в София. В полето между „Обеля“ и „Надежда“. 

grobishte

Множество са градските легенди за страшни скитници, търсещи и предлагащи какво ли не между надгробните камъни, подозрителни свещеници с добри намерения и различни оферти, водещи към ада.

Тонове боклуци, черни гарвани, мутирали плъхове, работливи роми-събирачи на цветя за продан.

Не по-малко смущаващи са слуховете, още отпреди години, за мургави врачки, които нарушават вечния сън на мнозина, събирайки прах от урни за черни магии.

Чудна дестинация за последния ви Хелоуин. Нови приятели, автентична атмосфера и възможности за завързване на бизнес контакти.

Централна гара

Място, сякаш с лоша карма за стотици години напред.

bdz

Колкото и ремонти да се направят, все нещо се разпада, капе и смърди. Хора тичат и се спъват в откъртени плочки. Падат и стават, но продължават. Не се отказват по дългия път към коловоза, където злокобна електричка, героично произведена в СССР, топло ще ги приюти през следващите няколко часа.

Стройни ромски мъже на средна възраст, предрешени като жрици на любовта, предлагат достъпна френска любов на бързащите за влака младежи от Перник и Своге.

Миризма на урина и мазни банички във въздуха. Тъмнина, дупки и локви.

В момента гарата пак се ремонтира, но малкото обновени участъци някак си не вдъхват особена надежда в бъдещето на това злокобно пространство, а приличат по-скоро на бутафорна обвивка, която съвсем скоро ще се разпука и под нея отново ще изпълзи разрухата в пълната си сила, за да ви завлече към центъра на земята.

Западен парк

През деня дивите му зелени площи стават за свежа разходка с приятели. Дори с бебешка количка. Стига да няма мъгла и да не е пусто. И по възможност да се случва по централните алеи.

satan

Вечер обаче тъмнината обгръща парка и разходката от лежерна може да се превърне в последна.

Доскоро се говореше от уста на уста из града за активните вещерски сборища по забутаните полянки на Западен парк, където хора със страст към окултното се кланят на Сатаната, а може би правят и доста по-неприятни неща, за които можем само да гадаем.

Да не говорим, че там бродят предимно люлинчани.

Всеки средностатистически подлез

Голяма част от софийските някога подлези сега са непроходими подземия, пълни с боклуци и биологични отпадъци. А тези, които са осветени и нормални на вид, ги затварят през нощта с дебели решетки срещу вандали.

Untitled-1.fw_r1_c1

Има ли подлез в тая държава, който да не е опасен след един определен час на денонощието? Всяка девойка с малко по-богата кино култура или просто фенка на Моника Белучи изпада в паника всеки път, когато й се наложи да мине под земята, за да излезе от другата страна на булеварда.

Софийските бомбоубежища и подземия

Строени едно време, и до днес те се разклоняват и заплитат под целия град. Един и два ли са филмите за зли зомбита, които идват от под земята? Излизат от шахтите и ни превземат…

bpmbo

Повечето от подземията в София са неподдържани и приютяват скитащите души и тела на столицата ни. Преди време някой се беше сетил да организира обиколки с туристи из бомбоубежищата, включващи подземията на любимата ни майка Топлофикация, старите армейски бункери в квартал „Редута“, римските катакомби около Ректората на Софийския университет и Духовната академия и др.

Ако все още някой екстремен гид поддържа тази туристическа атракция – той е вашият шанс да се разцепите и да разцепите земното ядро от ъндърграунд парти енимъл емоции с елемент на смърт.

Околовръстното

Околовръстното е като границата на цивилизацията, осъществена антиутопия, в която светът е изгубил своето бъдеще.

ookolovrastno

Родно място за множество бизнеси, свързани основно с доставка на строителни материали, купуване на кола втора употреба (четвърта реална) или любов под формата на нечовешко фелацио, което само жена без два предни зъба може да изпълни. Само там. На промоция.

Околовръстното обаче се обновява и става все по-скучно. Ако държите да усетите от неповторимата атмосфера на софийското околовръстно, трябва да побързате. Цивилизацията убива приказните адски същества бавно, но сигурно.

Обикновен асансьор

Както стана печално ясно напоследък, да се качиш в асансьор само по себе си е екстремно и зловещо преживяване. Най-лошото нещо, което може да те сполети, разбира се, е да пропаднеш в асансьорната шахта и да приключиш там.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Но това не е единственият риск от ползването на асансьори в мрачните панелни жилища на крайните столични квартали. Никога не знаеш с кого ще попаднеш на тясно и дали няма да заседнете само двамата за известно време в правоъгълната кутия някъде между етажите.

Не по-лоша съдба може да ви сполети, ако пак някой е повърнал вътре или е свършил нещо още по-ароматно, прибирайки се в малките часове на нощта, преди нормалните хора да тръгнат за работа. Особено ако осветлението пак не работи.

Парламентът

Сам по себе си не изглежда страшен, даже напротив, но вътре дебнат 240 същества от подземни светове, паралелни турбофолк вселени и страшни замъци. Събират се от всички краища на родината, за да фиксират окончателния план за нейното мега-гига-хипер разрушение и заличаване от картата на света.

parlament

Някои ползват услугите на вещи оракули, магове и врачки, за да изчислят и предвидят най-удачния момент, в който да взривят с невежество, лакомия, злост и простотия и малкото останали здрави острови на баланс в държавата.

Случвало се е там да отидат и добри хора, но като с магическа пръчка те веднага са се преобразявали в зомбита.

Идеалното място за вашето Хелоуин парти. Жалко, че достъпът е ограничен.

от

публикувано на: 30/10/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: