Новият генерален директор на БНР встъпи в длъжност

30/05/2013
Валерий Тодоров и Радослав Янкулов

С открита среща със служителите на Българското национално радио и в присъствието на медиите, стартира управленския мандат на новоизбрания генерален директор на БНР – Радослав Янкулов.

Управлението поема човек, който е живял в радиото, работил е тук и има поглед върху външната радиосреда. Сигурен съм, че това ще бъде от полза за развитието на радиото“, заяви досегашния генерален директор на БНР – Валерий Тодоров, предавайки символично щафетата на новия радиошеф. „БНР в момента е изключително стабилна медия, планът за приходите за последните шест месеца е преизпълнен, като са заложени стабилен бюджет и приоритети за развитието на радиото през следващите години. Благодаря на всички, защото считам, че успехът ни е общо дело! Желая новият мениджмънт да защитава името, самочувствието, достойнството и независимостта на Българското национално радио и работещите в медията“, посочи още Валерий Тодоров.

Встъпителните думи и приветствието към служителите на БНР на новия генерален директор на обществената медия – Радослав Янкулов, бяха посрещнати с аплауз от колегите и заради жеста му да говори пред аудиторията станал на крака. „Навремето влязох в радиото прав. Стремял съм се да стоя винаги изправен, колкото е необходимо. И днес влизам в БНР изправен. Започвам така, както стартирах първите си емисиите в спортна редакция преди години“, отбеляза Радослав Янкулов.

Журналистът, който оглави БНР, посочи, че е от хората, за които радиото е не само професионална реализация, но и съдба. „Роден съм в радиото. Тук бе първото ми изречение в ефир, тук бе първата ми командировка в чужбина, тук бе първият ми футболен мач, първите ми репортажи, първото ми участие в „Спорт и музика“, първият  „Хоризонт за вас“. Тук намерих истински приятели, които ми останаха за цял живот. Радиото стана причина да срещна съпругата си и да живея с нея вече повече от 30 години, тук се родиха двете ми деца, тук паркирах първата си кола. Радиото се превърна в моята църква през годините, защото радиото се оказа, че освен пътят, е било и моят пристан, който ми даваше помощ и сила“, емоционално отбеляза Радослав Янкулов. „Пожелавам си екипът и директорът, които ще ме наследят след време, да бъдат толкова добронамерени, колкото декларирам, че сме аз и моят екип. Добронамерени в името на радиото“,  каза в заключение Радослав Янкулов.

На въпроса как гледа на новите дигитални форми, които възприема радиото, генералният директор на БНР заяви: „Не можем без тях“.

Видео и монтаж Васил Жечев

от

публикувано на: 30/05/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: