Няколко актуални признака, че краят е близо…

07/10/2014

Колко пъти сме го чакали този край с глави в земята, треперещи от страх. Или пък сме гледали с разширени зеници приближаващия апокалипсис.

Мнозина се самоубиха, за да прескочат самостоятелно масовата смърт и ужаса. Други се вдъхновиха и създадоха епични книги и величествени филми. Трети се скъсват да четат конспиративна литература и жълта преса за разкош, като пророкуват кога ще дойде заветният час.

Без да съм дипломиран шаман ще си позволя да изложа няколко актуални примера, доказващи че краят чука на вратата ни… Не мога да фиксирам конкретна дата и място, но всичко сочи, че нещата лека-полека си отиват към разпад, към бой и сръбска музика, изпълнявана от оркестър за сватби и погребения…

Жената, която си имплантира трета гърда

Джазмин Трайдвил
Жасмин Трайдвил

Рептили, извънземни и елфи, идваме с мир! Доказателство за това е землянката Жасмин Трайдвил. Не, тя не е някаква презобила фенка на „Зов за завръщане“ или пък прекалила с четенето на „Пътеводител на галактическия стопаджия“.

Защо бе, Жасмино, защо бе, моме, си присади трета гърда? – се питаме всички ние.

Ами, за да не я харесват земните мъже. И основно – за да стане известна.

21-годишната американка от Тампа ще документира всички усложнения около новото притежание, като едновременно с това усилено мечтае за телевизионна кариера.

Сами се досещате, че трудно е намерила хирург-ентусиаст, който да пришие третия имплант между наличните две дадености. След около 50 отказа и срещу 20 000 долара младата жена вече изглежда по този изумителен начин. Има подписан договор, в който името на лекаря се пази в тайна, защото видимо нарушава етичния кодекс.

Жасмин хем иска да е аутсайдер, хем иска да е известна. Междувременно контактът с майка й е безвъзвратно прекъснат, а на по-малката й сестра е забранено да общува с кака си.

Жаси e готова да пренебрегне всички явни нормалности и стандарти, като например да има две гърди, само за да я споменават в интернет.

Очаквам скоро да повлекат крак и други жадни за слава ентусиастки, с които да заформят секта на тригърдите ала Ексцентрика Галумбитс. Амин.

Живите Барбита

Валерия Лукянова
Валерия Лукянова

Докато се чудех какво ли правят любимите ми живи барбита, открих, че имаме вече и българско такова. Както Украйна си има Валерия Лукянова, а Япония – Ванила Чаму, така и България си има Айджан Али.

„Горда съм, че ме нарекоха барби, защото съм туркиня“, заяви пред медиите младото момиче.

„Талията ми е 53 сантиметра, тежа 32 килограма. Ям много, за да кача килограми“, призна Али.

На някои от нейните снимки се надяваме да е играл фотошоп, защото има реална опасност това девойче да се счупи.

Ето как през годините в роул модъл се превръща пластмасова кукла и единствена ценност за много жени по света е да изглеждат невъзможно. Да, невъзможно! Пропорциите, които притежава куклата Барби са непостижими за нормалните жени. Математически, физически, физиологически. Всякак! А и, меко казано, изглеждат потресаващо.

Решени да приличат на Барби все пак, девойки от различни точки на планетата се подлагат на ужасяващи операции. Най-лошото е, че вече влиятелни модни издания се връзват на акъла на първото живо барби – украинката Лукянова и я слагат на своите корици.

А тя заявява смело: „Радвам се, че изглеждам нереално!“

Аз бих добавила – и ненормално.

Невидимо изкуство

invisible

Американката Лана Нюсторм е първият художник в света, който създаде невидимо „изкуство“. Преди дни тя покани ценители в празните зали на нюйоркската галерия „Шулберг“, за да му се „наслаждават“. Нещо повече – мнозина арт ентусиасти в Голямата ябълка подкрепят „картините“ и „скулптурите“ на 27-годишната Лана. Според агента на художничката колекционери вече предлагат луди пари за невидимите творби на Нюсторм.

Един приятел, като прочете новината, ми сподели: „Очакваше се, даже вече закъсня“. А той самият е художник. Стана ми доста тъпо как постоянно разни хрумки и хватки се предлагат като изкуство. Разбира се, че си припомнихме и приказката „Новите дрехите на царя“, и израза с баницата и този, който я дава…

Днес често пробиват хората без реални умения, но с добър маркетингов и пи ар подход.

Тепърва предстои на музикалната сцена да се мълчи, в театралната зала просто да не се случва постановката. Нарочно! Филма да ни го разказва с думи режисьорът и така нататък. А някакви объркани хора, които искат да са тренди, да дават луди пари за едно голямо НИЩО.

Отстраняване на тумор на златна рибка

goldfish-operation-c

Златната рибка Джордж от Австралия се възстановява след високо рискова хирургическа операция за отстраняването на застрашаващ живота й тумор в мозъка.

Джордж, чиято собственичка живее в Мелбърн, бил поставен под пълна упойка за операцията, струваща 200 долара. След успешен развой 10-годишната в момента златна рибка ще живее поне още 20 години.

Защо обаче това да е причина за наближаващия край? Много просто – единствено златните рибки имат право на втори шанс, пък и на трети. Само трябва да са родом от Австралия и да носят аристократичното име Джордж.

Докато някъде другаде хора, животни и бебета се умъртвят за удоволствие, на друго място срещу известна сума пари се спасява рибешки живот. Вселенският ред винаги буди апокалиптични мисли. Иначе и ние се радваме на Джордж и му желаем дълголетие!

Ебола

LIBERIA-WAFRICA-HEALTH-EBOLA

След като не успяха да ни съсипят лудата крава, птичият и свинският грип, нова опасност дебне от юг. Ебола е един от най-опасните и смъртоносни вируси, които са известни в момента. Симптоми за наличието му са силно главоболие, кървене от ушите и очите. Освен това, косата и ноктите опадат. Лекичко ви описваме ситуацията, в която ежесекундно изпадат хиляди хора в Африка. А лекари от Европа и Америка, които търсят лек, междувременно умират.

Стана ясен първият случай на заразен в САЩ. Мъжът е бил на посещение в Либерия. После болестта плъзна из Европа. Дори удари братска Македония. И докато въздушните граници са отворени, не ни остава нищо друго освен да се надяваме, че специалистите ще са бързи в борбата с вируса.

Ето това е апокалипсис по учебник! На снимката от Монровия, Либерия виждате и как нагледно са описани (нарисувани) симптомите. Аз мисля, че всичко е загубено. А вие?

от

публикувано на: 07/10/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: