Първият учебен ден на вечерното училище

17/09/2014

На 15 септември екипът на Бинар реши да присъства на церемонията по откриване на учебната година в 5-то Вечерно СОУ „Пеньо Пенев“ – град София. Точно в 17:30 чухме училищния звънец заедно с 232-ма възпитаника от 9 паралелки вечерна форма на обучение. Тази година е юбилейна – 60-ти випуск прекрачва вратите на гимназията.

Беше важно за нас да ви покажем хората, които въпреки трудностите и предразсъдъците продължават да се учат и в крайна сметка голяма част от тях завършват средното си образование успешно.

Ще ви срещнем с директора на гимназията госпожа Анна Маркова, както и с бъдещата абитуриентка Мария Петкова и завършилата вече Михаела Ганцова.

Мария ни споделя, че е „дете на демокрацията“ и веднага след промените решила да живее в чужбина. Там не успява да се справи и затова след 19 години влиза отново в класната стая.

В Михаела някои от вас ще разпознаят момичето, което преди години беше доста популярно в сайта Vbox7, но сега ще я видите в друга светлина – готова да запише бизнес администрация в университет.

Директорът ни обясни, че всички ученици учат и работят, като занятията приключват в 21:30 часа. Най-възрастният възпитаник на гимназията в този випуск е жена, родена през 1958 година. Тя ще бъде 12 клас.

Забелязахме и силно притеснение у някои ученици да бъдат снимани. Много от тях крият от близки, познати, а и работодатели, че посещават училището. Надяваме се, че обществото ни все повече ще цени и разбира съвместните усилия и успехи на учениците и преподавателите от Вечерното училище.

от

публикувано на: 17/09/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: