20 политически сили подписаха кампанийно споразумение с БНР

10/04/2013

Двадесет от общо 45 регистрирани парламентарни и извънпарламентарно представени политически сили, подписаха споразумение с Българското национално радио за отразяване на предизборната кампания в програмите на обществената медия.

Споразумението е съобразено с изискванията на Изборния кодекс и актуалните решения на ЦИК. В хода на подготовката ръководството на БНР инициира провеждането на двустранни консултации с участниците в предизборния процес, за да изслуша предложенията и вижданията им и за да гарантира максимално обществения интерес.

Българското национално радио предлага на политическите сили задължителните форми на участие в политическата кампания, както и допълнителни възможности за политическа реклама.

В изпълнение на обществената си функция и за да осигури равен достъп до националния ефир на широк спектър на представители на гражданското общество, БНР е предвидило да излъчи блок „Обществено студио“ в две поредни недели – на 14 и 21 април от 9 до 12 часа по програма „Хоризонт“. Това е безплатна форма, в която ще могат да се представят новите лица в политическия спектър.

Задължителните диспути, предвидени от Изборния кодекс, ще бъдат излъчвани тази година с картина на живо в най-новата мултимедийна платформа на БНР интернет радио Бинар. Новите студиа на интернет медията ще бъдат открити официално на 11 април, четвъртък, от 11 ч.

За втори пореден път – след референдума, разяснителните клипове на ЦИК за провеждането на изборите ще бъдат изработени и излъчени безплатно от БНР.

От БНР припомнят, че в условия на бюджетни рестрикции и липса на целево финансиране за изборите, ценовите нива на тарифите на медията не са променяни в сравнение с предишни избори.

БНР гарантира, че ще бъде осигурена максимално пълна картина извън платената кампания, като ще бъде отразено обективно всичко, което се случва в страната в предизборната кампания и действията на политическите партии и гражданските сдружения.

от

публикувано на: 10/04/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: