Любимият сезон

10/08/2014

229132_10150258556264104_8055641_n

Всеки си има любим сезон. И това е много повече от емоционално изживяване, твърдят пихолозите. Според тях сезонът, който обичате най-много, отразява вашия характер и показва вашата същност.

Отпуснете се и помислете през кои месеци от годината се чувствате най-комфортно и щастливо независимо от недостатъците, които той притежава.

Зима

Почитателите й по правило са индивидуалисти и живеят сами за себе си. Често те са затворени, не много общителни, сурови и винаги знаят какво искат. Преодоляват житейските трудности със „стиснати зъби”, много търпеливо и настойчиво.

Този тип хора постигат успех във всичко. По природа са сдържани, не говорят много и не са склонни да демонстрират емоциите си. Въпреки че техните чувства са много силни, те се стараят да ги преживяват насаме и да ги пазят в тайна от другите. Също както и своето мнение. Споделят го само ако са помолени да го направят, или ако сметнат, че то трябва да бъде чуто от другите.

Избират приятелите си внимателно и затова обикновено се броят на пръстите на едната им ръка. Но щом веднъж допуснат някого до себе си, го ценят много. По същия начин изглежда и отношението им към семейството, ако решат да го създадат.

В повечето случаи са материалисти, обичат уюта и комфорта, както своя, така и този на хората около себе, за което са готови да направят много. Не са склонни да прощават предателството и изневярата.

Пролет

Поклонниците на пролетта имат най-често мек характер и весел нрав. Те са игриви, лекомислени, весели и безгрижни. Рядко се поддават на отчаяние, често са душата на компанията. Падат си по авантюрите.

Те рядко са инициатори, но с увлечение и възторг приемат идеите на другите и са готови да участват активно в осъществяването им. Всички ги обичат и им се радват, защото с тях се общува лесно.

Но „пролетниците” не са способни да поддържат дълго и предано приятелство – това е отговорност, а тези хора рядко осъзнават какво означава това понятие. Или просто не желаят да се нагърбват с нея. Тяхното лекомислие поражда разсеяност, тяхното веселие им позволява да се отнасят с лекота към… много важни за другите хора неща. Техният девиз е “Далече от очите, далече от сърцето”.

По правило са капризни и егоистични, непосредствени и романтични. Идват и си отиват, когато си искат. Възможно е във всеки следващ момент просто да си тръгнат и да забравят за вашето съществуване.

Житейските трудности не ги прекършват или огорчават, защото паметта и преживяванията им са кратки. С две думи – бързо им минава.

Лято

Хората, които обичат лятото, са родени лидери. Ярки индивидуалисти, те са способни да покорят сърцата на масите със своята неудържима енергия. В главата си винаги имат множество идеи, планове и грандиозни мисли.

Околните често им завиждат. От тях излизат добри началници, но мястото на подчинен не им е уютно. Творци по натура, те винаги се стараят да изпълнят живота си с разнообразие, в което понякога стигат до крайности.

Те са упорити, често до инат, винаги се стремят да постигнат своето, но въпреки това са готови и на компромис – в разумни според собствените им разбирания граници.

Любителите на лятото са способни на безумна любов. Те са верни и предани. Тежко преживяват раздялата, както и всяка неприятност, но когато си тръгнат, това е завинаги.

Те са меланхолични, романтични, обидчиви и сантиментални. Трудно прощават, мразят лъжата. Праволинейни и открити, те са добри приятели и спътници в живота.

Есен

Казват, че влюбените в „златния” сезон са безнадеждни романтици. В действителност това не винаги е така: есента обичат също и стеснителните, затворените и неуверени в себе си хора, със слаба нервна система, склонни към депресия и потиснато настроение.

Характерът им е променлив като есенното време. Настроението им често се променя много бързо – от прекрасно до мрачно-раздразнително без видима причина.

Тези хора обичат спокойствието и уединението. Рядко изпитват нужда от общество и общуване. Имат малко приятели, трудно се разбират с нови хора, много рядко се запознават сами. Не се стараят да играят главна роля в отношенията.

Поради вродената си сдържаност, скованост и неувереност в себе си те са със слаба воля и затова са склонни да злоупотребяват с алкохол, цигари, дори наркотици.

Но сред тях има и „черни овце”, които използват присъщите на „есенниците” качества, за да изградят нестандартно поведение или начин на живот – в обществото могат да се държат предизвикателно или да имат много, но кратки любовни забежки. Сред любителите на есента има много творци.

от

публикувано на: 10/08/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: