БНР инициира двустранни консултации с участниците в предизборния процес

23/03/2013

От понеделник Българското национално радио инициира провеждането на двустранни консултации с участниците в предизборния процес, за да изслуша предложенията и вижданията им и за да гарантира максимално обществения интерес.

По повод твърдения, че Българското национално радио е увеличило тарифите си за изборите, ръководството на медията заявява следното:

Предложените ценови нива отговарят на тези, които бяха приети с постановление на Министерския съвет за проведения референдум на тема: „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждането на ядрена електроцентрала“.

Цените са на базата на официалната тарифа на БНР с включени отстъпки. В практиката досега по-ниските тарифи, съгласно постановление на МС, бяха компенсирани с минимална бюджетна субсидия.

Разяснителните кампании на ЦИК в предизборния период, които включваха излъчването на повече от 1000 клипа в програмите на БНР, също бяха безвъзмездни.

През тази година се провеждат две извънредни предизборни кампании. Както е известно, бюджетът на Българското национално радио бе рязко съкратен, а допълнителните разходи не са предвидени.

Въпреки обстоятелствата, в предложената тарифа на медията има бонусна възможност за безплатни участия в най-новата мулитмедийна платформа – Радио Бинар.

Българското национално радио е медията, към която традиционно има изключително високо доверие.

Мениджмънтът на БНР гарантира, че ще бъде осигурена максимално пълна картина извън платената кампания, като ще бъде отразено цялостно всичко онова, което се случва в страната в предизборната кампания и действията на политическите партии и гражданските сдружения.

от

публикувано на: 23/03/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: