7 начина да починеш по време на почивка

29/07/2014

borat18

За добро или зло, именно в моменти, когато човек се чувства безсмъртен, животът, уж на шега, рязко секва. Душевната и физическа превъзбуда по време на заслужен отпуск често крие неподозирани рискове за оцеляването на летуващия индивид.

Със сигурност вече планирали своята дългоочаквана ваканция, замислете се за следните потенциално опасни събития, които спонтанно биха затрили личността ви от лицето на Земята:

Мутирал вирус дебне от горичката край плажа.

Вярваш, че информацията за странната срамна болест, която се предавала по въздуха на любимия ти къмпинг, е просто слух. Все пак за една година са се разкарали всякакви зарази оттам. Студът ги е уморил. Плюс това морето се пречиства само. То си е организъм, няма страшно…

От три дни забелязваш, че съседът по палатка има странни лишеи около устната кухина и в зоната на таза, но го отдаваш на слънцето. След два дни единият му клепач сякаш е наполовина, а ти си откриваш необичайно розово петно, придружено от сърбежи, над горната устна. Всичко ще бъде наред. То солената вода лекува.

Закачаш гаджето на Фики Стораро.

Един от най-тъпите ти съученици, който дори няма кола, а кара некво колело, отишъл на палатка на морето и умрял от вирус. Е*аси нещастника. Пълна мизерия.

Палиш към Слънчака. Първата вечер на Какао Бийч с една от танцьорките има игра. Тя те гледа. Бичи хаусче. Полудяваш. В почивката й поръчваш един „Секс он дъ бийч“. Надяваш се да схване романтичния намек. Погалваш я по рамото и виждаш лек щрих от потаен татус да се подава изпод пачите пера – част от артистичния ѝ костюм.

„Пеперудка ли е това, коте?“ – дърпаш перушината надолу и се разкрива надпис. Учудващо дори за бармана, той не гласи “Only God Can Judge Me”, което леко ви разочарова. Прочиташ „Fiki”.

Усещаш дишане във врата си…

Откачил от стрес делфин те убива.

А два дни след това печално събитие японски учени кацат на ливада край Созопол, заинтригувани от  случая. Преди да разберат какво точно е провокирало агресивното поведение на морския бозайник, единия го прегазва джет, а другият попада в „Малката текила“, където следите му се губят.

Започва разследване, по време на което български служители на реда за първи път в историята попадат на културно събитие в рамките на празници на изкуствата „Аполония“.

BBC правят филм за това.

Решаваш, че слънцезащитното мазило е отживелица.

Да хванеш тен и да ти падне кожата за теб са функции от един и същи процес на стоическо себенадмогване в обедния пек. Да не се мажеш с крем против изгаряне далеч не е селско… За първи път не си направил цикъл посещения в кварталния солариум преди морето и си си поставил за цел да наваксаш за 2 дни на шезлонга. А и козметичката ти ти е казала, че кожата ти се нуждае от естествен загар.

Така и не разбираш за 14-сантиметровата бенка на гърба си, тъй като на седмия час от соларните бани получаваш топлинен удар. Всичко става далеч по-бързо. По-добре.

Ти си млад британец на море в България.

Твоята цел е да починеш. Това е планът. Шокиращо за мнозина и разочароващо за хората в хотела, в който си отседнал, оцеляваш за пореден път, след като си палиш пиратка в задника и едновременно с това  се заливаш с ракия, докато пушиш. Всичко това се случва едва след края на първата водка. Нормално.

Шопи и гларуси на ято искат да те пребият. Веднъж завинаги. Най-малкото защото около крехката ти фигура константно има 4 момичета по голи гърди, независимо, че се намирате в ресторант в центъра на града. Две от тях повръщат в скута ти. Партито тепърва започва…

Красиви момичета ти танцуват в нощен бар.

В популярно плажно заведение екзотични красавици налитат да ти танцуват на масата. Всички гледат. Вадиш десетолевка, сякаш нищо не е, и я пъхаш в бикините на едната. Фактът, че си жив, най-сетне се осмисля.

След 20 минути става ясно, че дължиш четирицифрена сума за шоупрограмата. Последното, което виждаш, е бордюра.

Едра дама ти предлага масаж.

Горда с пищния си бюст и високия си интелект дама самоуверено демонстрира, че не страда от комплекси, крачейки по монокини в непосредствена близост до теб на плажа.  Шумно коментира с приятелка, че всички останали жени наоколо са анорексични и без висше образование. Както и че не знаят какво е истинска любов.

Затваряш очи и полагаш ухо на земята. Тъкмо се унасяш в сладка дрямка под лъчите на яркото обедно слънце, когато дочуваш познат звънък глас из мощен гръден кош да предлага мазане по гърба. Последва силен натиск и изтръпване. Отваряш уста в опит да извикаш, но не успяваш да си поемеш въздух. Паниката е силна, но кратка.

Разбира се, не е добре да сме скептици. „Казано ли е да се заколиш, нема да се обесиш“ – е казал народът. Лято е. Имайте едно на ум. Ако все пак ви писне от живота, няма нужда от експерименти. Чешмяната вода е на един махмурлук разстояние.

от

публикувано на: 29/07/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: