Мелформатор бичат айляка

22/07/2014

melformator 1

Мелформатор се пазят от това да се превърнат в пускачи на тракове, а гонят vibe-a с хората, дошли на тяхно събитие.

Иначе са от Пловдив и са четирима: Самуил, Веселин, Атанас и Петко. Твърдят, че са нещо повече от организатори на партита. Но пък на 26-ти юли, събота правят поредното. 20-часово. С басейн.

Нека започнем с анонс, имам 200 от валета. Вие какво имате за 26-ти?

Самуил: Късаме картите и вадим ракията.

Веселин: Ще изкараме много надуваеми пояси, който ще хвърлим на хората да ги спасим. Да чуят нова музика, да си прекарат добре и в същото време да хванат тен.

Самуил: Мястото се намира съвсем близо до Пловдив, едно къщище с басейн и добър line-up.

melformator at the pool

OK, това го изяснихме. Какво значи Мелформатор?

Самуил: От формиране на меломани. Алтернативно общество с някаква музикална насоченост.

Веселин: Идеята беше да провокираме с това хората, които си седят в тях и цъкат „лайк” и следят източници на музика и не само. Да могат да идват на ивенти, които правим и които тепърва ще правим. Искаме да обединим субкултурите под един знаменател, който да бъде по-разчупен, да им представим алтернативата и ако на тях им хареса по някакъв начин, да вземат участие.

Как искате да ги съберете тия, дето си цъкат във вкъщи?

Самуил: Главно чрез самите събития, един вид да придадем някакво настроение и те да са нещо специално.

Значи вашите събития са нещо по различно от другите?

Самуил: Да, имаме тази идея.

Веселин: Идеята е да не става изведнъж, а да го направим с някакъв тип градация. Никой не може да избухне с нещо мега различно. Няма как ей така изведнъж да направим нещо много различно, трябва да започнем бавно, да обединим повече хора и да избистряме идеята на Мелформатор, и на който вече му хареса, остава закачен.

Как си представяш цялото това  избистряне?

Веселин: Идеята беше в Пловдив да съберем тези хора тези хора дето ние сме ги набелязали и имаме идея колко са те, и да има някакъв диалог между нас. На първо ниво беше само ние да представяме неща, за да може тях да ги закачим и после да разчупим нещата с провокация на по индивидуално ниво, да се свържем с всеки един от тях.

Самуил: От 12 юли миналата година супер яко се увеличиха хората, които идват на нашите партита и най-якото е, че има и доста хора, които идват от самото начало и продължават да идват. С течение на времето идват хора и от други градове.

melformator 2

Защо го правите – заради мадамите, парите или искате да владеете масите?

Самуил: Парите са винаги добре дошли. Но идеята е заради самата идея.

Веселин: Платформата Мелформатор ще загърби его частта, за да можем да привлечем повече хора. Днес сме ние двамата, утре може да са други хора правещи Мелформатор.

Как се събрахте?

Веселин: Цялата работа се роди в „Артнюз” кафето от двете страни на бара. Самуил все още работеше там, а от другата страна на бара бяха аз. Разсъждавахме над това какво може да променим в Пловдив с още малко брейнсторм в едно друго заведение и поканихме Атанас и Петко да бъдат част от това.

Самуил: Всеки път по партита нямаше никакъв vibe. Вместо да мрънкаме решихме да действаме.

С какво се занимавате извън това?

Веселин: Професионално се занимавам с ИТ. Имам голям интерес да се развивам в насоката на визуализации, породени от различен вид генеративен код, направен на различни езици, като процесинг.

Самуил: Веско прави и яки снимки. Ами аз съм бай-хуй (смях). Учих геология, преди това във Френската, мега меломан от дете. Интересува ме връзката между музиката и хората.

Петко е сценограф, завършил е в тук и в София. Правил е улично изкуство. Олд скул графитаджия. VJ и 3D мапинг.

Атанас е завършил в Престън  sound engineering, доста е на „ти“ с графичния дизайн, направо професионално, той е главният ни графичен дизайнер. Има много добър опит като DJ много преди нас, много добри познания с техниката и самия звук.

Капана” е щракнал и за вас – като Мелформатор ЛАБ.

Веселин: Ще избухнем към септември и там ще се случва алхимията на Мелформатор.

Самуил: Имаме покана за „Нощта на музеите”, което е тайна, отделно мислим да прожектираме разни неща в ЛАБ-а.

Playlist:

Лятна музика by Мелформатор on Mixcloud

от

публикувано на: 22/07/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: