Примите Кабаиванска и Томова-Синтова поздравиха предаването юбиляр

11/03/2013

Оперните прими Райна Кабаиванска и Анна Томова–Синтова отправиха поздравления по повод 20-ия рожден ден на предаването за опера, балет, оперета и мюзикъл „Каста дива“ на БНР.

„Честит юбилей! Да устоиш две десетилетия в ефира на Българското национално радио е доказателство за  голямата стойност на предаването „Каста дива” и обичта на слушателите му. През годините екипът му винаги е бил заедно с мен на моите концерти и оперни спектакли. Със сигурност мога да кажа, че сме били заедно в популяризирането и отстояването на класическата музика и голямото изкуство!”, гласи посланието на Райна Кабаиванска.

Анна Томова-Синтова:  „Поздравления за юбилея на „Каста дива”! За своите 20 години, на фона на силни политически промени и търсения на нови посоки и пътища за развитие на страната ни, „Каста дива” остана едно светило, едно предаване, което винаги е носело радост за българския дух и е поддържало българската култура и традиции, следващо любовта на българина към музиката! Честит юбилей!”

Предаването „Каста дива” – носител на наградата „Сирак Скитник” за радиопредаване, ще отпразнува рождения си ден с концерт- спектакъл „20 години Каста дива”, който ще се състои на 11 март, от 19 часа в Първо студио на Българското национално радио. В тържественото събитие ще участват звезди на Софийската национална опера и балет, Националния музикален театър „Стефан Македонски”, балет „Арабеск” и деца от балетна школа „Маша Илиева”. Екипът на „Каста Дива” –  водещата Росица Кавалджиева и редакторката Красимира Йорданова, ще спази традицията и ще изненада с подаръци гости от публиката, които ще бъдат избрани чрез томбола. Празничната вечер се осъществява с любезното съдействието на книжарници „Хеликон”, винарска къща „Вила Юстина” и сладкарници „Неделя”.

Концерт-спектакълът „20 години Каста дива” ще се излъчва пряко от интернет радио Бинар и ще може да се слуша в сайта на Българското национално радио.

от

публикувано на: 11/03/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: