Мастило за шоубизнеса, обикновените неща и сексапила

07/07/2014

http://youtu.be/p4za3NBsTdE

Вики и Десо от Мастило изглеждат супер свежо в слънчева София и явно има какво да разкажат. От няколко месеца  сбъдват мечтата си да имат собствено звукозаписно студио. Той е абсолютен маниак на тема звук и оборудване и в момента най-голямата му краста е да изпробва възможностите на новата техника. Както и собствените си такива.

През септември пускат новото си парче „Ела, ела“. Преди това да се случи обаче, се включват с кратък летен тур в морските емоции на курортистите по плажната ивица.

А преди това пък да се случи, си казваме това-онова тук.

Има ли шоубизнес в Бългaрия?

В: Има някакво шоу, бизнес… не бих казала, което ще даде хляб за хората с поговорката „Музикант къща не храни“. Истината е, че България е малка държава с намаляващо по брой население, музикалният пазар е доста тесен, а българската музика съществува заради интернет, а не защото звучи масово по радиостанциите и телевизионния ефир.

Това доста стяга значението на думата музикален бизнес, който съществува, но за съжаление вместо стилен, самобитен и носещ чертите на нашата националност и народ продукт, хората потребяват и слушат румънски поп, или 30-40 поп песни от мейнстрийма на международните хитове.

И все пак група Мастило съществува, защото ние се издържаме само с музика и тя е нашето всекидневие! Има някакъв бизнес в извратена форма, бг вариант.

Как се различава българската музика в момента от онази в епохата на „Мойте кафеви очи?“

223015_196166360425894_3259272_n

Д: Както по света, така и в България музиката се променя във времето. Стана по-разностилна. Всеки се опитва да открие топлата вода, а всъщност всичко е измислено. Според мен един артист трябва да се стреми да бъде разпознаваем, да бъде различен, а не да прави това, което е модерно и да няма самоличност.

Как се променихте вие?

Д: С годините се научихме на повече търпение. Натрупахме опит и увереност в това, което правим. Може би затова решихме да се качим на следващото стъпало. И създадохме Mastilo Music.

А какво е Mastilo Music и за какво служи?

В: Това е нашият музикален лейбъл. Решихме, че можем да привлечем около нас млади музикални хора, в които виждаме част от себе си! Това са Албена Танева и пловдивската банда Ni.co! Помагаме им да се ориентират по-лесно в българския музикален бизнес;)

Кога ще имаме български световен хит според вас?

В: Не знам дали някой може да даде точен отговор на този въпрос. Разбирате ли, колкото и да е тъжно, ние сме “десетата дупка на кавала“ за хората, които се занимават с истински музикален бизнес. За тях е по-добре да не съществуваме, затова и не ни отразяват изобщо.

Това не пречи да ни потупат по рамото и да кажат: „Ооооо, България, Стоичков, шопска салата“. Но всичко свършва дотук. Ние сме икономически слаба, силно зависима от чужди интереси държава с огромен демографски, морален и корупционен проблем.

226649_196168670425663_1056182_n

За да имаме хит, имаме нужда от стабилна държава, добри музикални агенти и продуценти и малко късмет. За съжаление и трите фактора липсват, поне засега.

За какво си струва да се пее?

В: За всичко, което те вълнува. Това е нашето изкуство, идва от вътре. Струва си да пеем дори и заради един човек в залата, на площада или в клуба.

Доста години сте заедно. Какво ви дразни един в друг?

Д:  Ако спрем да се дразним един друг, няма да съществува група „Мастило”.

В: Хахаха, аз много свикнах с Десо. И той с мен. А и двамата не сме лесни за общуване. Нищо не ме дразни вече. Опитваме се да вървим напред, въпреки всичко.

Какво е да си секси?

В: Хм, знам ли, това не може да се обясни! Или си секси, или не си… Всичко идва от енергията, която излъчваш.

Доколко публичният ви образ съвпада с това, което сте всъщност?

В: Всеки си изгражда някакъв образ, всеки артист се нуждае от него, за да се съхрани и да бъде себе си с хората, с които живее. Аз съм едно обикновено момиче.

Похвалете се нещо друго…

Д: Аз мога да ви говоря цял ден за прекрасната ми дъщеря… Обожавам я!!!

Очаквайте група Мастило на 17 юли в Лозенец, 31 юли в Слънчев бряг (Bedroom Beach), 15 август в Kite bar на Градина и на 16 август в Pampero, Арапя.

от

публикувано на: 07/07/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: