12 от любимите ни филмови музиканти

30/06/2014

scottpilgrim2_r1_c1

След като ви споделихме кои фикционални продукти от света на киното бихме искали да притежаваме, идва ред на музикалната ни класация. Представяме ви някои от любимите ни филмови групи и музиканти.

Sex Bob-omb/Scott Pilgrim vs. the World

https://www.youtube.com/watch?v=URGTdsCD1D0

Най-важните неща в живота на главният герой в Scott Pilgrim vs The World са любовта му към ексцентричната Рамона, чийто характер е толкова непредвидим, колкото цветът на косата й, и музикалната му кариера.

Последната се свежда до гаражната пънк група Sex Bob-omb, чиито хитове са композирани от небезизвестния алтърнатив рок изпълнител Beck.

Sir Smoke-a-Lot/Half Baked

Half Baked е безспорна класика в специфичния поджанр stoner film (комедия, чието действие се върти около употребата на марихуана), а музикалното величие в него логично пуши доста, както се вижда от името му. Sir Smoke-a-Lot (алюзия към истинския изпълнител Sir Mix-A-Lot) е емоционално нестабилен рапър, който обича марихуаната повече от всичко друго.

Ali G/Ali G Indahouse

Персонажите на Саша Барън Коен са силно преекспонирани версии на различни културни стереотипи, което според нас е причината да са толкова забавни, а според много критици – причината те да заслужават забрана.

Ali G, познат ни от няколко комедийни предавания и от филма Ali G Indahouse, не прави изключение от общото правило. Той е рапър със съмнителни музикални данни и несъмнено скандално поведение.

Wyld Stallyns/Bill & Ted’s Excellent Adventure, Bill & Ted’s Bogus Journey

Филмите за Бил и Тед са изпълнени с абсурдно смешни събития и персонажи, но особено силно впечатление прави рок групата на двамата приятели. Макар техните музикални умения да са разочароващи за самите тях, Бил и Тед успяват да привлекат разнообразни таланти като членове на Wyld Stallyns („диви жребци“ с доста лош правопис).

Групата включва Бил, Тед, техни копия роботи, две средновековни принцеси, свърхинтелигентно извънземно и Смъртта, но не и Еди Ван Хален, когото те се надяват да привлекат първоначално.

Alpa Chino/Tropic Thunder

Рапърът от Tropic Thunder е учудващо добра пародия на стереотипните представители на реалния жанр.

Освен с неадекватното си поведение и нецензурните текстове на хитовете си, Alpa Chino грабва вниманието и с продуктите, които промотира – енергийната напитка Booty Sweat и десерта Bust-A-Nut.

Aldous Snow (Infant Sorrow)/Get Him to the Greek, Forgetting Sarah Marshall

Ексцентричната рок звезда, изиграна от Ръсел Бранд, се появява в Get Him to The Greek и Forgetting Sarah Marshall.

Oлдъс е фронтменът (и единственият важен член) на рок групата Infant Sorrow (Детска мъка) и подобно на самия Бранд е странен, хиперактивен и очарователен по свой собствен начин.

Jackie Q/Get Him to the Greek

Още един музикален изпълнител от Get him to the Greek, когото си заслужава да споменем, е Jackie Q – съпругата на Oлдъс. Джаки е цинична и емоционално нестабилна поп звезда, а текстовете и клиповете на песните й са изпълнени със сексуални намеци (и не само намеци).

Роуз Бърн се справя страхотно с ролята си, а музикалните й данни превъзхождат тези на някои реални поп звезди.

Spinal Tap/This is Spinal Tap

Макар славата и творчеството на Spinal Tap да се простират отвъд This is Spinal Tap, именно тази култова рок комедия е причината за огромната им популярност.

Групата има богата (измислена, разбира се) история, която включва мотиви като трагичните инциденти, причинили смъртта на неимоверен брой барабанисти, и е достатъчно убедителна да заблуди дори истински рок звезди.

Жив пример за последното е Ози Осбърн, който споделя, че първоначално е смятал умелата пародия на метъл група от 80-те за истинска банда.

Autobahn/The Big Lebowski

Култовият статус на The Big Lebowski се пренася и върху несъществуващата електропоп група, представена във филма.

Един от членовете на Autobahn (магистрала на немски) е Flea от Red Hot Chili Peppers, а имиджът на групата е алюзия към реалната немска група Kraftwerk.

Josie and the Pussycats/Josie and the Pussycats

The Pussycats са три момичета от малък град, които имат голяма мечта – да бъдат световно известна група. Желанието им се сбъдва (поне донякъде) в Josie and the Pussycats.

Макар хитовете, създадени от трите приятелки да са по-скоро сладникави, пародирането на реални недостатъци на музикалната индустрия във филма е поразително точно.

Melissa Cherry/The Onion Movie

The Onion Movie е цялостна сатира на съвременното общество и медиите в Америка и скандалната измислена поп звезда Мелиса не прави изключение.

Чери е брилянтна пародия на Бритни Спиърс, която дава абсурдни (и поразително невинни) обяснения за значението на силно сексуалните си хитове като „Изстреляй любовта си върху мен” и „На колене“.

Marvin Berry and the Starlighters/Back to the Future

Групата на Мaрвин Бери е идеалният съпровод за абитуриентски бал през 50-те, но в Back to the Future нещата не вървят по план.

След инцидент, в който китаристът на групата наранява ръката си, Марти спасява вечерта с изпълнението си на Johnny B Goode – хит на Чък Бери, който още не е излязъл по време на събитията във филма.

от

публикувано на: 30/06/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: