Фалстарт на Русия за ужас на Путин

18/06/2014

Vladimir_Putin

Из дневника на един Мондиал …

По време на шестия ден от Световното първенство по футбол в Бразилия приключи първата фаза от мачове във всичките осем групи.

В група Н голямата издънка бе на Русия – Сбо́рная се добра само до 1:1 срещу ентусиазирания тим на Южна Корея. Азиатците поведоха след невероятна грешка на руския вратар Игор Акинфеев, който не успя да хване лесна топка, която премина през ръцете му. Руските футболисти се хвърлиха на отчаян щурм, но достигнаха само до 1:1 след измъчен гол на Кержаков.

Този резултат със сигурност не се е харесал на Владимир Путин, който изсипва милиарди във футбола, но успехите продължават да не идват.

Преди това Белгия направи труден обрат срещу коравия тим на Алжир, за който на вратата бе игралия в българския ЦСКА Райс М’Боли. Африканците поведоха от дузпа, но след това звездите на Белгия Маруан Фелайни и Дрийс Мертенс донесоха важни три точки на старта на Мондиала.

Вчера се изигра и вторият мач на домакина Бразилия, като този път срещу Мексико го нямаше любимия им японски съдия Юичи Нишимура, който им подари три гола срещу Хърватия. Вратарят на Ацтеките Гийермо Очоа отчая Неймар и компания, а бразилците изглеждаха доста беззъби срещу добре организирания тим на Мексико. И логично – мачът завърши 0:0, вторият двубой без голове досега.

След скандалното съдийство на Нишимура в Хърватия в социалните мрежи се появиха най-различни майтапи, сред които отборна снимка на Бразилия, в която всички играчи са с лицето на японския рефер.

Nishimura_Brazil

Или пък снимки на ликуващия Неймар с физиономията на японеца.

В хит се превърна и следната шега: „Нишимура не харесва твоята публикация във Фейсбук, следователно дузпа за Бразилия!“.

В днешния ден защитаващата титлата си Испания е задължена да спечели мача си срещу Чили, ако иска да продължи битката си за осминафиналите.

от

публикувано на: 18/06/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: