Страх от тъмното в София

17/06/2014

Maiden England US

Много страх от тъмното имаше в зала “Арена Армеец” по време на концерта на хеви метъл бандата Iron Maiden. Парчето им Fear of the dark беше кулминацията на преживяването, което ни поднесоха британците. Цялата зала пееше задно с вокала Брус Дикинсън, който допълваше текста с Fear in the dark in Sofia.

Лайфът на рокаджиите беше част от успешното им турне Maiden England Tour. То започна с 34 концерта в САЩ и Канада през юни 2012 г. и премина през Европа и Латинска Америка миналата година. Столицата ни беше една от последните им спирки.

Те излязоха на сцената в 21:10 часа и изпълниха Moonchild от албума от 1988-a Seventh Son of a Seventh Son, a огнените езици на пироефектите съпътстваха целия концерт.

За час и 40 минути публиката чу най-големите хитове от 80-те години на групата. Сред тях бяха The Prisoner – от The Number of the Beast /1982/, 2 Minutes to Midnight – от Powerslave /1984/, Revelations и The Trooper – от Piece of Mind /1983/, The Number of the Beast, придружена от страхотни пироефекти, както и Phantom of the Opera – от дебютния албум Iron Maiden /1980/.

На бис Брус Дикинсън, Дейв Мъри, Ейдриън Смит, Яник Гърс, Стив Харис и Нико Макбрейн изпълниха Aces High – от „Powerslave“, „The Evil That Men Do“ – от „Seventh Son of a Seventh Son“ и „Sanctuary“ от 1980 година.

Така Maiden разходиха феновете по бойните полета на исторически битки и припомниха митологичните и библейските препратки в музиката си. Както обикновено в различни превъплъщения присъстваше и талисманът на бандата – чудовището Еди.

Макар че в залата беше твърде задушно и топло като в сауна, публиката беше екзалтирана, а Дикинсън и компания се раздадоха докрай. Звукът в спортното съоръжение обаче не помогна много да бъдат чути всички акорди от виртуозното изпълнение на музикантите. Освен това организаторите от  Sofia Music Enterprises бяха решили да не допускат да се внася дори малка бутилка вода отвън, а местата за купуване на течности бяха твърде малко. Така че бепе цяло чудо, че нямаше припаднали фенове.

Чуйте атмосферата в залата на парчето The number of the beast!

http://youtu.be/TnEgON2Ffj8

от

публикувано на: 17/06/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: