Природонаучният музей и приказките

10/06/2014

redi2

Влизам в Галерия 1908 и ме посрещат Белоснежка и Червенорозка, Снежната кралица, Червената шапчица, Дивите лебеди, Славеят и Палечка. Любимите ми приказки и герои на Братя Грим и Ханс Кристиан Андерсен.

„Имало едно време…“  е фотоизложба, която ще ви напомни за истински важните неща. Ролята на приказките през целия ни живот и местата, на които сме срещали природата, каквото е Природонаучният музей в София.

redi1

Това всъщност е първата самостоятелна изложба на фотографката Лора Радкова. Приказките оживяват сред експозицията на музея. Лора е искала с този проект да популяризира дейността на музея, чиято постоянна експозиция наброява 1 милион екземпляра препарирани животни, растения и минерали.

Някои хора смятат Природонаучния за зловещо място и неправилна първа среща на децата с животните. Но Лора вярва, че НПМ, който съхранява експонати от 1936 година не служи само за забавление, а и да се изучават животинските видове и да се навлиза по-дълбоко в света на зоологията и биологията. В момента експозицията не се разширява и не се препарират животни.

Изложбата е селектирана от „Месец на фотографията 2014“ и се провежда с подкрепата на Националния природонаучен музей. Управителят на Галерия 1908 Жорж Димитров подбира кадрите заедно с Лора. Видях и колко ентусиазиран е неговият син с реденето на фотографиите.

реди3

Идеята е проектът да продължи и да се доразвие като образователен.

Запознай се тази вечер  с Лора Радкова и нейната изложба, заведи и дете. Заведи всеки, който е любопитен как фотографията се превръща в приказка.

от

публикувано на: 10/06/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: