Incomplete или Криста отблизо за музиката и любовта

20/05/2014

Incomplete“ е първата изцяло авторска песен на Криста. Във видеото, подобно на композицията, няма нищо излишно. Навярно именно това е най-успешният подход, за да бъде пренесено и посланието на тази разтърстваща балада, вдъхновена от истинската любов и пак посветена на нея.

„Когато истински обичаш някого, дотолкова свикваш с него, че е трудно да си представиш празнотата, която би те обзела, ако останеш сам. „Incomplete“ разказва за щастието ми да имам този човек до себе си, да бъда цяла и завършена с него”. – споделя Криста и допълва, че до момента не е знаела, че може да композира.

Е, сега всички знаем.

Ето какво още каза тя за Бинар в деня на премиерата на новото видео към песента „Incomplete“:

Много любовно и искрено парче. Как се роди то?

unnamed

Роди се много спонтанно! Беше в един от тези моменти, в които се замисляш какво би означавало да загубиш някого или нещо, което обичаш истински. Нещо, което имаш от толкова време и с което до такава степен си свикнал, че липсата му би се равнила на това да изтръгнат част от теб.

Затова и парчето се казва „Incomplete” – незавършена. Така бих се чувствала без човека до мен!

Във видеото те виждаме от различна, по-близка гледна точка. Пианото сякаш допринася за това усещане. Как се усети в този образ?

Още от малка обичам да свиря на пиано и винаги съм искала да имам песен, в която свиря и пея, но досега не съм се осмелявала. Почувствах, че „Incomplete“ трябва да е само за пиано и глас, защото носи много искрена емоция, послание и усещане. В действителност аз сама изсвирих пианото, когато записах аудиото.

Исках и видеото да предава такова послание, да е нежно, красиво, емоционално. Екипът, с който работихме, ме усети напълно и аз самата съм много щастлива с резултата.

Режисьори са Петър Генков и Ася Атанасова от ACT Studio, за грима ми се погрижи Зоран Коцов, коса – Стойко Търнаков (за Георги Петков салон), а стайлингът е дело на Васил Божилов.

Чувствах се страхотно в ръцете на такива професионалисти.

Ти самата откриваш ли нови предизвикателства в работата си напоследък? Включително и по „Incomplete“?

Krista - Incomplete 23

Да – особено с “Incomplete’’, защото това е първото изцяло авторско парче! Винаги съм мислила, че си има хора, специалисти, които създават песента – пишат музика, текст, аранжимент… Затова никога не съм си представяла, че аз самата ще мога да го направя.

Имах помощник в лицето на Боян Ковачев, който  е един от най-добрите тон-инженери и хитмейкъри в България, работил с хора като Графа, Мария Илиева, Любо Киров, Орлин Павлов и др. Той ми помогна с аранжимента на ‘’Incomplete’’.

Според мен се получи много добре. Вълнувам се супер много и се надявам да има кой да оцени ‘’творението ми’’! Много е специално и  наистина  е от сърце!

Някоя запомняща се случка от снимачната площадка? Зад кадър нещата са доста по-различни…

Да, определено! Макар и във видеото да не си личи, на снимачната площадка беше голям студ. Целите ми ръце бяха гримирани, понеже бяха буквално посинели (смее се). Всички около мен, разбира се извън кадър, бяха с топли якета, а между снимките аз се завивах с едно пухкаво бяло одеяло, което по-късно влезе и в кадър.

Не, това, в което  съм се загърнала в някои от кадрите, не е красиво бяло палто, а одеялото на Мария Илиева, което ме спасяваше от студа (смее се)!

В крайна сметка се получи супер красив клип, за което сърдечно благодаря на целия екип! Снимките към видеото бяха страхотен и незабравим момент и изживяване!

Какво те кара да се чувстваш завършена, не само като човек, но и като артист?

Krista - Incomplete 12

Любовта! За нея и пея :)

Човек се учи и развива, докато е жив, независимо дали става дума за музика или житейски опит. Всеки ден в живота си се срещаме с нови предизвикателства, с които трябва да се справяме и които ни усъвършенстват и допълват по малко.

Най-важните за мен неща, към които се стремя и които ме карат да бъда завършен Човек, са любов, търпение, грижа, състрадание, кураж, прошка.

Krista_0033

„Incomplete“ е сингъл от предстоящия албум на Криста, който ще излезе скоро. Oсвен това певицата участва и в музикалния проект на Камен Донев и „Оркестърчи”. В него представят любими български народни песни. В края на лятото предстоят техни концерти на фестивала „Аполония“ в Созопол.

от

публикувано на: 20/05/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: