Юлия Христова от БНР взе „Кристална круша“ за млад журналист

23/11/2012

Журналистът от Българското национално радио Юлия Христова грабна приза „Кристална круша“ в категория „Млад журналист“ на Първите национални медийни награди „Валя Крушкина“.
Личността на Валя Крушкина, споменът и любовта на гилдията към нея, посланието да укрепим стандартите на журналистиката – която трябва да работи за хората, да решава реално проблеми, да пропагандира доброто, обедини всички присъстващи на церемонията в Първо студио на БНР. На тържествената гала бяха и генералните директори на БНР – Валерий Тодоров и на БНТ – Вяра Анкова, главни редактори на медии, журналисти, братът на Валя – Венцислав, който е един от дарителите на едноименния фонд, Вирджиния Славчева – председател на Обществения съвет, общественици и приятели.
Юлия Христова, която работи в Радио Шумен – БНР, спечели наградата с професионализма в работата си, активната си лична позиция в търсенето на справедливо решение на отразявани казуси и заради интервюто със сирийски лекар, живеещ в България; за авторския ù материал, посветен на проблемите на мъртвородените деца, които нямат правото да бъдат погребани; и за силата на репортажа за болно от церебрална парализа дете. Номинирани в категорията бяха също Живко Константинов /Нова телевизия/, Росен Цветков /БНТ/.
„Професионалната кариера на Валя Крушкина започна в БНР. Още по онова време – когато тя работеше в синдикатите, и после през годините, винаги сме се стремели да налагаме професионалните стандарти и ценности, като най-вече искаме да бъдем в помощ на хората. Сигурен съм, че през периода си на работа в БНР, Валя успя да затвърди и да види в действие силата на изграденото свое убеждение, че доброто трябва да надделява над всички обстоятелства. Радвам се, че чрез учредяването на наградите в памет на Валя, всички ние ще продължим изграждането ни личната ангажираност на колегията към онова, което отразяват медиите, ще насърчаваме добрата журналистика за хората, добродетелите и благотворителността“. С тези думи генералният директор на БНР Валерий Тодоров се обърна към присъстващите гости и журналисти на церемонията.
15-членното жури присъди голямата награда „Валя Крушкина“ на блогърите Асен Генов и Константин Павлов. В категория „Онлайн медии“ бе отличен Иван Бедров, приз сред журналистите от печатните медии бе присъден на Люба Йорданова и Зорница Стоилова /в. Капитал/, а Мария Чернева /БНТ/ получи награда в категория „Електронни медии“.

от

публикувано на: 23/11/2012

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: