Музикален канал Фънк Соул

04/06/2019

24/7 funk, soul § R&B

Музикалeн редактор: Саша Божилова

 

Музикалeн редактор: Мартен Роберто

 

Marten Roberto X ЖЛЪЧ X БНР Радио София = 60/02 !
Всяка неделя от 22 часа, 60 минути Хип Хоп от София !

 

На 1 април стартира „60/02“ – първото предаване за хип-хоп култура в национална електронна медия. Всяка неделя от 22.00 ч. по Радио София на БНР Мартен и Жлъч разнищват на парчета цялата субкултура, наречена хип-хоп.

 

Един от най-емблематичните диджеи у нас се съюзява с господаря на римата и представят хип-хопа – течение, което възниква през 60-те и 70-те години в Ню Йорк, в средите на афро- и латиноамериканците. Понятието е построено върху четири елемента: диджействане, графити, брейк танц и рапиране. Сред неговите разклонения са бийтбоксът, характерно обличане и специфичен жаргон. Предаването на Мартен и Жлъч е с продължителност 60 минути и се излъчва на живо от София  (оттам и референцията 02 – телефонен код на столицата). Освен към най-новите тенденции в стила, водещите се обръщат и към „Златния век на хип-хопа“ (1986 – 1992) пълен с фънк, бунт и секс – нещо, което е белязало завинаги животите им. В предаването можете да чуете импровизирано рапиране (free style) на гости с Жлъч, както и живи изпълнения на банди, продуценти и бийтмейкъри от ранга на DAYO, Rawlnad, Гена, TromBobby и много други.

 

Диджей Мартен призовава съвсем сериозно: „Слушайте всяка неделя Радио София от 22.00 часа! Започваме на 1 април. По този начин ще попаднете на единствената национална електронна медия с предаване за хип-хоп културата“.

 

А за тези, които не са успели на ги слушат на живо – повторенията само тук на музикален стрийм канал Фънк Соул на Бинар – платформа за музика, култура и изкуство!

 

×

 

 

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: