Пикник под хамака

27/08/2014

2

Септември е и искаме да прекараме още време сред природата. Пикникът е идеалното решение да се полюбуваме на първите хубави есенни дни.

Той може да изглежда много стилен, когато е подреден с вкус, с подходящи цветни комбинации и малки ръчно направени декоративни детайли. Големи панери за хляб, кани за сок или коктейли, плата за сирена са част от необходимите аксесоари за създаване на истински приятна атмосфера. Ястията по правило са лесни за приготвяне и лесни за пренасяне, но и много вкусни.

Рецепти:

Кейк ванилия-шоколад

Продукти: 5 яйца, 125 г брашно, 125 г масло, 125 г захар, 1 пакетче ванилия, 125 г черен шоколад, 1 пакетче бакпулвер

3

Приготвяне: Затоплете фурната на 180 градуса. Отделете жълтъците от белтъците на 4 яйца. Разбъркайте жълтъците със захарта.

Прибавете останалото цяло яйце, разтопеното масло, брашното и бакпулвера. Разделете сместа на две. В едната прибавете ванилията, а в другата разтопения шоколад. Разбийте белтъците на пяна, разделете ги на две и ги прибавете деликатно към ванилената и към шоколадовата смес. Намажете с масло и посипете с брашно тавичка за кейк.

Изсипете в нея двете смеси като ги редувате. Сложете във фурната и печете около 35 минути.

Палачинки с пиле

Продукти: 10 палачинки, 6-7 пилешки бон филета, пресен лук, 1/2 лимон, куркума, магданоз, сол, пипер, настърган кашкавал

4

Приготвяне: Пилешките бон филета се нарязват на дребно, лукът и магданозът –на ситно, а лимонът на малки парченца заедно с кората.

Лукът се запържва в зехтин докато омекне. Прибавят се пилешките бон филета и се запържват от всички страни. Прибавят се парченцата лимон, магданоза, куркумата, сол и пипер и се оставя за кратко на слаб огън да се задуши. С тази смес се пълнят палачинките. Завиват се и се подреждат в тавичка.

Посипват се с настърган кашкавал и се запичат за кратко във фурната, докато порозовеят.

Солени палачинки със синьо сирене

Продукти: 250 г кисело мляко, 150 г брашно, 100 г синьо сирене, 30 г настърган пармезан, 2 яйца, 1 ч.л. сода бикарбонат, 50 г спанак, зехтин, сол

Приготвяне: Смесете брашното, содата и пармезана. Измийте и нарежете на едро спанака. Разбъркайте заедно киселото мляко и яйцата, прибавете брашното, спанака и синьото сирене. Затоплете зехтин в тиган и поставете в него с лъжица част от сместа, така че да се получи кръг.

Не слагайте повече от 3-4 палачинки на веднъж. Изпържете от двете страни, докато порозовеят. Палачинките се сервират топли със зелена салата.

от

публикувано на: 27/08/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: