Красивата, но самотна „Арена Ботевград“ (фоторепортаж)

14/04/2014

Мъжкият баскетболен „Балкан“ (Ботевград) изигра първия си международен мач в новопостроената „Арена Ботевград“, като се класира за финалната четворка в Балканската лига след победа с 66:58 срещу черногорския „Теодо“.

Balkan_Botevgrad_basket_2014

Красива, модерна, светла и широка зала, но все още прекалено самотна. Все още липсват основни неща като място, където човек да си купи вода или сандвич или фен артикули като знамена, шапки, фланелки и т.н.

Arena_Botevgrad

Според официални данни капацитетът на съоръжението е за 5000 седящи места, като „Арена“-та по всяка вероятност ще приеме финалите на Балканската лига с участието още на „Левски“ (София), израелския „Галил Гилбоа“ и косовския „Сигал“ (Прищина).

Arena_Botevgrad1

Да се надяваме, че до тогава в залата и около нея ще се появят повече атракции за феновете. Ботевград се слави като един от най-баскетболните в България, местният „Балкан“ разполага с добър отбор и местните го заслужават.

Само за справка, на подобни събития в Европа, като например финалите за Купата на Италия по волейбол в Болоня, в залата има хиляди атракции за феновете. Някои раздават плюшени лъвчета, други просто продават фланелки и артикули, но всеки се опитва да задържи феновете и по някакъв начин да ги заинтересова допълнително.

В крайна сметка, когато отидеш на мач на живо, трябва да имаш някакъв допълнителен стимул. В противен случай не е ли по-добре да го гледаш по телевизията, която вече предоставя картина в hd (високо качество, б.а.)?

Като за първи мач на международно ниво обаче направи впечателние ниския зрителски интерес. А по предварителна информация от клуба са настоявали мачът да започне в 20:45 вечерта, за да могат повече хора да дойдат и да подкрепят отбора.

Arena_Botevgrad2

И ако баскетболният отбор се радва на новата си лъскава придобивка, то не така стоят нещата с местния футболен отбор, който се лута из „В“ групите.

Стадионът, който е в непосредствена близост до „Арена Ботевград“, тъне в мизерия, а тревата е избуяла във всички посоки. Сред останките си личи и каса за билети, която обаче по всичко изглежда отдавна не работи…

Futbolen_stadion_Balkan_Botevgrad

Futbolen_stadion_Balkan_kasa

А билетът за футболен мач на местния „Балкан“ е пет лева, както се вижда от следващата снимка. Сериозна работа…

Futbolen_stadion_bilet

И след като видяхме спортните съоръжения в  Ботевград, нека се разходим из центъра, който оставя добри впечатление, най-вече с това, че е доста зелен. И няма как да е с всичката тази природа, с която градът е обграден.

Сред забележителностите на града със сигурност е часовниковата кула на центъра, в който се намират площадите „Освобождение“ и „Саранск“.

Chasovnikova_kula_Botevgrad

Botevgrad_centur

Кризата е налегнала местния хотел „Ботевград“, който изглежда доста неприветливо, но като цяло по централните части е чисто и приятно за прекарване на свободното време.

Hotel_Botevgrad

Botevgrad_centyr

Пред голяма част от къщите хората старателно си поддържат цветни и зеленчукови градини, а самите сгради изглеждат добре и не са запуснати.

Botevgrad_laleta

И в Ботевград обаче е спазена „традицията“ в България най-доброто място за реклама да са контейнерите за отпадъци. И именно въху тях да се лепят афиши за концерти и музикални участия.

Botevgrad_kofa_za_bokluk

Разхождайки се по централните улици на града, няма как да не се натъкнеш и на една странна гледка, която се вижда на следващата снимка.

Дали дървата служат за огрев или са някаква алтернатива за изолация на апартамента, е добър въпрос…

Botegrav_durva

Очаквайте още репортажи за Ботевград, който освен с баскетболния си отбор и със зеленината, може да се похвали и с доста история.

от

публикувано на: 14/04/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: