BETAgames: Mortal Kombat – забранената игра

23/10/2019

Смъртоносната битка започва през 1992 г. и продължава досега, когато единайсетата част на играта е вече реалност. Повече за историята ще чуете в това издание на BETAgames с Алекс и Рафаела.

 

Екипът, който стои зад тази класика в света на видеоигрите, се състои от шестима човека. Двама от тях – Ед Буун и Джон Тобаяс дори вкарват герой, кръстен на тях – Нууб Сайбот. Първоначалната им идея е да създадат игра, в която американската звезда Жан-Клод Ван Дам да бъде главният герой. След като тази идея пропада, защото момчетата осъзнават, че май не могат да си го позволят, на пазара излиза Mortal Kombat, който познаваме в момента.

 

Играта е симулация на турнир по бойни изкуства. И да, изненадващо, но зад постоянните кръвопролития има и сюжет. Набират се най-добрите бойци, които да победят подчинените на злия магьосник Шан Цун. Целта е да защитят Земното царство.

 

Mortal Kombat е толкова брутална за времето си, че в някои страни са я забранявали, или са изключвали „кръвта“ в конзолите. Заради нея в момента всяко едно заглавие попада в рейтинг системата на игри. Сами се сещате, че нашият главен герой никога не излиза от графата +18.

 

Във всяка нова игра от поредицата има и гостуващи герои. В Mortal Kombat 11 един от тях е Терминатор. В интервю, един от създателите – Ед Буун казва:

„През годините имахме много гостуващи герои. За мен Терминатор е кулминацията на всички тях. В него се обединяват най-добрите неща от всички герои. За екипа това е сбъдната мечта.“

 

 

Предстои да разкрият и още герои!

 

Mortal Kombat е класика, заради която всеки геймър е прекарал часове пред екрана, за да победи приятелите си или пък компютъра, да разкрива всички подсказки, хвърлени от създателите и да открива скритите герои. Кой знае колко джойстици са счупени от яд.

 

Автор: Рафаела Косева§Александра Илиева/Радио София/

от

публикувано на: 23/10/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: