Rosenquarzexpress – всички тези жени…

20/03/2014

Отпочна се. „Аларма Пънк Джаз“ № 11 е на ход. И понеже, както гласи една класическа зезулка в оригинал, „цялото ни бъдеще е осеяно с предварителност“, ние бързаме да изстреляме всичките си патрони предварително, за да ви лишим от прекомерно приятни изненади през следващите седмици. След близо 4-месечна творческа пауза, посветена на медитация, неволно лечебно гладуване и размисъл за бъдещето, “Аларма Пънк Джаз“ отново започва масирани концертни действия.

Вчера, на 19 март, с Фондация „Димитър Воев“ имахме твърде интересна съвместна инициатива в Шумен, другата седмица от Берлин за София, благодарение на наша милост и Amek, летят Ейдън Бейкър и Леа Букареф, за да ни подарят два дни ембиънт-дуум-дроун халюцинации в „Mixtape 5“ и в Чешкия център.

За по-нататък сме подготвили добре познатите ви Keira Is You, „Абсолютно Начинаещи“, Хюго Рейс и Борис Ковач, както и цяла серия концерти на открито, озаглавена „Звуково картографиране на София“ (и още една такава серия в Софийския университет), че и няколко наши участия в честването на 100-годишнината от рождението на Кортасар, организирана от издателсво „Агата-А“.

Но, всичко по реда си. Фестивалът, който има навика да плъзва все по-нашироко и непрекъснато да издирва нови ъндърграунд локации, започва официално в петък, на 21 март, в Галерия „Антракт“. С Rosenquarzexpress в камерен вариант.

По-рано тази година групата влезе в студио и записа половината от първия си албум (след месец-два и втората половина) с участието на музиканти от The Bedlam Club, E.U.E.R.P.I., Chugra Grand Orchestra и Surbahar. Наесен това ще бъде и първата издадена от „Аларма Пънк Джаз“ музикална продукция, но дотогава има още време.

Концертът в Галерия „Антракт“ е с вход свободен и пожелателен crowdfunding – т.е. всичко, което многохилядната публика пусне в кашончето или съответно в шапката от 18 век, ще отиде за финансиране на смесването на албума. Заповядайте, това определено е една от най-оригиналните групи на тукашната не особено благодатна ъндърграунд-шоубизнес почва, и не сте я слушали на нашия фестивал от ноември.

от

публикувано на: 20/03/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: