Пет албума, които да очакваме тази година

29/05/2019

Навлизаме в най-сладкия период на годината. За много хора училището и университетите свършват, останалите започват да си планират почивките и екскурзиите. Очакват ни най-активните четири – пет месеца от годината и ще имаме нужда от саундтрак.

 

От тази гледна точка изминалата година беше епична. Появиха се тонове нова музика и беше доста трудно да се фокусираме около един или два проекта. То не беше „Florance and the machine“, „Kanye west“, „Paul McCartney“, „JBalvin“, „Nine inch nails“, „Janelle Monáe“ и какво ли още не. Все албуми, които ще се помнят дълго.

 

Но както са казали англо-саксонците: „Out with the old, in with the new“. Това лято се очакват още купища музика, ето пет проекта за близкото бъдеще.

Avicii- Tim

Можете да го гледате като маркетинг кампания върху спомените за един музикант, който не успя да спечели битката с психичните си проблеми и навярно донякъде ще сте прави. Но от друга страна Авичи си отиде с повече от триста неиздадени парчета и е повече от естествено феновете да получат достъп до тях. Авичи трансформира електронната музика и е признат от всички замесени в жанра. Статусът му е легендарен и можем само да се надяваме, че това няма да е последната музика, която ще чуем от него, макар и след смъртта му.

 

Голяма част от приходите, ще отидат във фондацията, която майката на Авичи прави след смъртта на сина си и ще помогнат на хора, които се борят с депресия и тревожност. Албумът ще излезе на седми юни, така че си разчистете графика.

Madonna – Madame X

Кралицата на попа се завръща. Мадона е един от най-постоянните артисти, които сме виждали. Тя издава албум минимум на всеки четири години от 83-та насам. Това са почти четиридесет години, за които са излезли 13 студийни албума, от които десет са платинени, а един е диамантен.

 

Следващият ѝ проект е с официална премиера на 14 юни. Очаква се музиката да е силно повлияна от португалското фаго. В последните няколко години, Мадона прекарва много време в Лисабон и Кабо Верде и много хора около нея признават за влиянието, което има традиционната португалска музика върху нея. Това не означава, че изведнъж Мадона, ще пропее на португалски. Даже напротив има потвърдени колаборации с Quavo и Swae Lee, което означава, че еклектиката ще е пълна.

Emeli Sandé – Real life

Емели Санде влезе в музикалния бизнес с гръм и трясък през 2012. С песни като „Heaven“, „Read all about it“ и „My kind of love“ Емели бързо запази място на масата измежду големите и важни женски гласове на десетилетието. За съжаление вторият ѝ албум не пожъна същия успех. Донякъде вината е на продуцентите, с които вече Санде не работи, поради творчески неразбирателства.

 

Сега седем години по-късно от дебюта си, и с много повече житейски опит, Емили Санде е готова да ни покаже, какво всъщност може с третия си студиен албум, който ще излезе на 21-ви юни. В интернет има траклиста на албума, който ще се състои от единадесет песни, две, от които вече имат видеа.

The black keys – Let’s rock

Изминаха пет години от последния албум на американското рок дуо и феновете им нямат търпение. С „Lets rock“ музикантите ни връщат в добрите, стари времена на рок музиката. Звукозаписните сесии и музицирането са по седемдесетарски тертип без почти никаква намеса на дигитална обработка. „Let’s rock“ ще е точно това, което се очаква от такова заглавие. Много електрически китари и силна рок-н-рол енергия.

 

Албумът ще излезе на 28-ми юни. Има дванадесет парчета и обявено турне, които да компенсират за петгодишната липса.

Chance the rapper – Owbum*

Ownbum не е потвърдено заглавие за дебютния студиен албум на Chance the rapper. Музикантът от Чикаго се превърна в първия артист спечелил Грами за албум без да бъде албум, след като взе престижната награда за микстейпа си „Coloring book“ през 2017-та. Оттогава насам Chance има сингли и отделни музикални приключения и колаборации, които се приемат с отворени обятия от фенове и критика, но албум все още няма.

 

Спекулираше се за миналата година, но така и не видяхме нов проект. Сега има официално изявление от агентите на Chance, че албумът ще бъде пуснат през юли. Стискаме палци наистина да е така.

от

публикувано на: 29/05/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: