Мира в Страната на електрониката

18/04/2019

Експериментът е част от същността на Мира Кацарова като артист. Всеки път тя успява да изненада публиката със своите смели музикални решения, а в нейна запазена марка се превърнаха концептуалните концертни програми.

 

Имахме удоволствието през годините да чуем Singin’n’Swingin’, CINEMA, Blue Moon: Songs of Billie Holiday, Desafinado LIVE, The New Standards и April in Paris. Сега Мира се гмурва в един необятен свят – светът на електрониката със своя нов проект наречен „Electronic Dreams”. Също като „Алиса в Страната на чудесата“, тя не се страхува от новите предизвикателства. В случая са смесени в един своеобразен коктейл – електронна музика, джаз и щипка фюжън. На Мира в това пътешествие ръка й подават – Мирослав Турийски (кийборд, пиано, аранжименти), Александър Леков (басет) и Младен Димитров (ударни, програминг).

 

„Електронната музика ми предостави неочаквани свободи: различен кийборд, компютри, електронни ефекти с малки и безброй вътрешни връзки, през които звуците минават и се трансформират. Електронно генерираните звуци са сигнали за други състояния на музиката, превръщат ме в криптограф на звука с тайните, закодирани в него послания. Ясно е, че електрониката е проникнала и в най-съкровеното ни, че пикселите подло подменят дефицити от истинския ни живот, но “Electronic Dreams“ всъщност е вдъхновена от самия човек, с автентичния му „аналогов“ живот, със страховете му, със срещите му очи в очи, със самотата му, с любовта и разделите, с тъгите и с миговете на щастие, с уроците и изборите“, споделя Мира.

 

Публиката на софийската премиера на проекта в Sofia Live Club имаше щастието да потъне в електронните сънища на Мира. Тази вечер късметлии ще са пловдивчани. За всички, които няма да успеят да преживеят на живо това музикално удоволствие, споделяме галерия с кадри от снощния концерт:

 

 

от

публикувано на: 18/04/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: