Snoop Dogg – четвърт век в рапа

16/04/2019

Рапът, както всяка една друга музика, си има своите икони. След като 2Pac и The Notorious B.I.G. вече не са между нас, една от последните живи легенди на рапа остава Snoop Dogg. Едва ли някой помни истинското му име – Калвин Колдозар Брoдyс – младши,  но за сметка на това неговият стил е разпознаваем още от първо чуване. Талантът му е открит от продуцента Dr. Dre, след което звездната слава стремглаво изстрелва високия близо 2 метра рапър направо при звездите. Следват 16 солови албума и над 30 милиона продадени копия.

 

Миналата година беше особено успешна за рапъра. Първо подобри рекорда на Гинес за най-голям коктейл. Съставките на огромното по размери питие включваха 180 бутилки джин, 38 опаковки портокалов сок и 154 бутилки бренди от праскови. Освен това извади странния, но много мелодичен албум “Bible Of Love”, в който смеси рап и госпъл.

 

2019 година също се очертава многообещаваща за феновете на „кучешкия саунд“. На 19 април рапърът ще отпразнува четвъртвековен юбилей от излизането на дебютния му албум „Doggystyle“ с грандиозен концерт в Оукланд, Калифорния. Явно обаче му е омръзнало да благодари постоянно на публиката. Поради тази причина е решил да изкаже благодарности на себе си с нов албум. По-късно през годината очакваме „I Wanna Thank Me“. Snoop е способен и на това, без никой да му се разсърди.

 

Всички тайно се надяваме да тръгне на следалбумно турне, а димът от цигарата му да го отвее до България. Ние пък ще ви припомним какво шоу направи на концерта си в през юли 2013 г. в столичната зала „Арена Армеец“.

 

от

публикувано на: 16/04/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: