Джонатън Бри идва в София

11/04/2019

След по-малко от месец едно странно човешко същество ще посети града ни и ще ни даде така нужната ни доза ексцентричност и добра музика. Името е Джонатън Бри, а мястото за първи път е София.

За тези, които са наясно кой е той и вече са си взели билети, този материал ще е излишен. На останалите ще се опитам да обясня кой е Джонатън много накратко. Първо трябва да поговорим за външния вид. Да, странно е, че възрастен мъж ходи с маска и пластмасови скули, дълги ръкавици и перука, но това не бива да ви притеснява или да спира ушите ви да слушат хубава музика.

 

Инди поп, чеймър поп, барок поп – няма никакво значение. Просто го слушайте и се абстрахирайте от етикетите. В музиката му има меланхолия и студ, нещо което е типично за артисти от Нова Зеландия, а по-конкретно Окланд. Оттам изгрява и звездата на много по-малката (на години) Lorde, а ако се заслушате, не е трудно да намерите сходствата. Джонатън Бри не дава интервюта откакто започна да развива соловата си кариера през 2013-та.

Свързано изображение

Джонатън е потвърждение, че не можеш просто да станеш странен, трябва да си се родил такъв. Още от малък той е черната овца измежду приятелите си. Отраства в Нова Зеландия, а когато е на тринадесет, започва да се увлича по пиърсинги и татуси на нестандартни места и затова майка му го изпраща в Австралия, където живее баща му.

 

За дорбо или лошо, баща му се оказва по-голямо куку от него. Той е духовен учител, който проповядва гладуване. По този начин той и учениците му вдигат интензитета на вибрациите си и успешно се смесват с енергийния, вместо с материалния свят. На Джонатън му стига една година, за да се върне обратно вкъщи.

 

Там започва да продава различни субстанции на туристите и с парите се издържа през гимназията. След натрупания опит с хора и многото осъществени контакти, той сътворява дуото „The brunettes“, когато е на деветнадесет. През 2002 г. прави свой собствен инди лейбъл „lil’Cheif“, откъдето започва да издава и собствената си музика. Едновременно с това той продуцира за други артисти и дава креативната си енергия на себеподобни нестандартни музиканти.

Той режисира и се снима в музикални клипове, пише музика и текстове за артистите в лейбъла си и движи соло кариерата си. Определя се като работохолик и май скоро няма да спре, за да си почине.

 

Ако искате да го видите на живо, заповядайте на 08.05 в „Sofia live club“. Гарантирам, че ще има какво да разказвате на предубедените си приятели.

от

публикувано на: 11/04/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: