Нов ангел на небето

08/04/2019

Когато от този свят си отиде артист с голямо и добро сърце, загубата е не само за музиката, но и за всеки един от нас. Парченце от нашия собствен свят си отива с него безвъзвратно. В средата на октомври 2017 г. това чувство ни обзе, когато изгубихме Андрония Попова-Рони от Nasekomix. Две години по-късно същото усещане ни сполетя при новината за смъртта на Явор Захариев от Gravity Co.. И двамата оставиха следи и спомени след себе си както с музиката, така и с човешкото си присъствие.

 

Факт е, че точно най-чистите и раними хора си тръгват първи от този все по-труден живот. Вероятно причината сме ние и нашата неспособност да приемаме по-уязвимите и различни хора. На фона на заобикалящата ни сивота и отчуждение именно чувствителността на Явор бе една от причините той да попадне в капана на наркотиците.

 

Извън личната си трагедия Явор успя задно с Gravity Co. да сътвори знакови парчета като „Away“, „Mr. No One“, „Wings“, превърнали се в символ за цяло едно поколение. Дано и много следващи поколения да заживеят с тях, не само защото Явор вече не е между нас, а защото това е една от най-стойностната българска музика създавана някога. Музика, която все повече ще ни липсва и с която Явор ще продължи да живее в сърцатата ни. Както сестрата на музиканта Рая Крумова сподели в социалните мрежи след неговата смърт: „Имам нов ангел на небето! Обичам те!“… И ние те обичаме, Явка!

 

Нека в негова памет си припомним един от най-запомнящите се концерти на Gravity Co. Датата е 30 септември 2018 г. – „Капана фест“ в Пловдив.

 

от

публикувано на: 08/04/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: