Картини от една изложба 06.10.2012

01/10/2012
Banks of Eden

Близо пет години е времето между дванадесетия студиен албум и неговия предшественик в дискографията на шведската прогресив рок група THE FLOWER KINGS.

„Беше едновременно вълнуващо и стряскащо да се върнем в студиото след почти петгодишна пауза – споделя лидерът на бандата ROINE STOLT. – Всички ние имахме други ангажименти с Transatlantic, Karmakanic, Agents of Mercy, така че когато влязохме в студиото за звукозапис с THE FLOWER KINGS, усетих някаква тежест на раменете ми, но същевременно трябва да призная, че ми бе доста забавно. Ние осъзнахме, че ELP, King Crimson, Genesis, Gentle Giant и Pink Floyd вече минаха в историята, и ние сме сред новите старейшини на прогресив рока. Това ни накара да се чувстваме отговорни за поддържане на стандарта на жанра на висота, така че много упорита работа последва месеци наред.

Основните членове на състава бяха на линия и за това повторно стартиране на THE FLOWER KINGS дебютира 26-годишният виртуоз барабанист от Берлин FELIX LEHRMANN, който вдъхна живот в новия и стария материал по време на концертните ви представления, внасяйки един по-хард нюанс.

Материалът в албума носи всички класически елементи от стила на THE FLOWER KINGS с характерната мелодична насоченост и кинематографична структура. Всъщност идеята е да доловите усещането за пътешествие докато слушате различни теми, към които ще можете да се върнете след известно време, но звучащи по различен начин и с друг инструментариум“.

Албума „BANKS OF EDEN“ или „БРЕГОВЕТЕ НА РАЯ“ ще чуем в предаването „Картини от една изложба“ на програма „Хоризонт“ на БНР в събота, 6 октомври, след новините от 21:00.

от

публикувано на: 01/10/2012

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: