„Вяра“ на Теодосий Спасов

16/05/2018

„Вяра“ на Теодосий Спасов.

На 16 май, сряда, от 19:30 ч. фолклорът среща джаза в Първо студио на БНР. Инициативата е на кавалджията Теодосий Спасов, който кани:

Пейо Пеев – гъдулка,
Иван Георгиев – гайда,
Християн Цвятков – китара,
Генадий Рашков – тъпан,
Мирослав Турийски – пиано,
Николай Карагеоргиев – китара,
Александър Леков – бас китара,
Начо Господинов – ударни.

Преди години също бях събрал две групи – фолклорна и джазова, с които работех по онова време. От това издание дори има и диск „Вяра“, посветен на Вера Кoчовска. Този път групата е по-голяма. От 10 години работя с „Фолк квинтета“, от 8 – с джазовата формация, а аз съм обединяващата фигура между тях. И за двете групи има нови пиеси, които да разучат, дори и за мен има една-две.

Интересното е, че колеги от фолклорната група имат интерес към джаза и обратно, от джазовата група към фолклора. Всички музиканти поотделно са едни от водещите в момента, всеки от тях е израснал в свиренето си, има своя опит и ще бъде истинско удоволствие за публиката да ги види на една сцена.

Това ще бъде една вълнуваща приятелска среща, общуване, в което всеки ще изрази своята музикална гледна точка. Ще изсвирим и две нови пиеси: „Граовско хоро“ и „Ново хоро“, които се родиха на турнето с „Фолк квинтета“ в Америка в началото на тази година. – споделя Теодосий Спасов.

Програмата е по музика и аранжимент на Теодосий Спасов:

1. „Граовско“

2. „Яфо хоп“

3. „Епруветка“

4. „Право ново“

5. „Мое българско небе“

6. „Отворено настроение“

7. „Ние сме вода“

8. „Емине“.

от

публикувано на: 16/05/2018

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: