Фенове на Депеш Мод празнуват

11/04/2018

ДМ final Ф 660Фенове на Депеш Мод (Depeche Mode) организират парти по случай 25- и 28-годишнината от излизането на два ключови албума на групата – съответно Songs Of Faith And Devotion (1993) и Violator (1990). Събитието ще се състои на 13 април, петък от 21:00 ч. в столичния клуб „3 уши“. Гост музиканти ще направят и няколко акустични версии на песни на групата по повода.

„За много от нас е поразяващо колко много време е минало – четвърт век и повече“, казва организаторът на партито Ники Русиновски, DJ и музикален журналист. Той от години прави такива партита и заедно с Радослав Шарапанов е съавтор на единствената българската книга, посветена на групата – „Депеш Мод: Откровение според „Ритъм“, излязла като приложение към популярното някога музикално списание малко преди първия концерт на триото в България през 2005 г.

„На това турне – Global Spirit Tour 2017-2018, Депеш Мод няма да посетят България. А феновете им сме може би най-многобройната и отдадена фенска маса на група у нас. Затова решихме да си направим парти. Още повече, че поводът е добър, а и датата е неслучайна – петък, 13-и. Идеален момент за поредния Black Celebration (черен празник, по името на популярен хит на групата от 80-те).“

„Нямате представа за какво става дума на такива партита. Хората там се обичат – ама съвсем буквално. Бил съм прегръщан, целуван, дори облизван! Всички танцуват, пеят, при това не само онези 2-3 хита, които понякога пускат комерсиалните радиостанции. Хората, които се събират на такова парти, са направо уникални!“, разказва Ники Русиновски, известен още като djsupermax. На фейсбук страницата на събитието могат да се видят клипове от предишни такива негови партита.

Мястото на партито също не е избрано случайно. Клуб „3 уши“ е сигурно най-старият все още функциониращ клуб в София. „Ние правим Депеш Мод партита вече повече от 20 години“, припомнят с гордост от там. Напоследък заведението е леко реновирано, но все още пази уникалната си ъндърграунд атмосфера, която го прави знаково място за нетрадиционни събития.

„Going Backwards („Връщаме се назад“ – име на хит от последния албум на групата), към началото“, усмихва се Ники Русиновски. „Лъскавите заведения не обичат тази музика, а и тя звучи и стои странно в тях, опитвал съм неведнъж. Затова избрах да направя това парти там, където и музиката, и хората ще се чувстваме свободни да бъдем себе си“.

Специално за годишнината група музиканти ще изсвирят и няколко акустични кавъра на песни на Депеш Мод. Това са: Драгомир Драганов от Еталон, Димитър Стефанов от S.T.A.Y., Мирослав Моравски от Жилмор Секстет, Александър Траянов и Кирил Ташков от Cash On, и Манол Банов от Invisible Dreams.

„Покрай Депеш може да има и някой кавър-изненада на Linkin Park“, казва Ники Русиновски. Пускаме към 90% Депеш Мод, но досега не е минало такова парти да няма и по нещо на Нова Генерация, A-ha, Bjork, Camouflage, Duran Duran, Erasure, Massive Attack, New Order, Placebo, Sisters Of Mercy, The Cure, Ultravox, Visage, Yazoo… А дошлите по-отрано получават и Лунната соната на Бетовен, която звучи очарователно стилно и мрачно в изпълнението на Депеш Мод – всъщност на Алън Уайлдър. Видеото, което ще пускаме този път, е от концерта на групата на стадион „Локомотив“ през 2013-а. “

Началото на партито в петък е от 21:00 ч. До 23:00 ч. входът е безплатен, а след това е 3 лв.

от

публикувано на: 11/04/2018

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: