500 метра мрак

19/09/2017

Лятото на София мина под знака на ремонтите и строителството на метрото. Очакваме същото и есента, и зимата, и следващата пролет.

Краткият ни клип показва само едно от недовършените неща, за пореден път представени като довършени – ремонтът на бул. „Овча купел“. Не че не можехме да снимаме пясъчниците вместо тротоари по друг току-що завършил ремонт – този на бул. „Прага“, където найлоновите ленти предупреждават за местопрестъплението на ремонтно-общинското безхаберие. За всеки случай прилагаме карта на нашия нощен преход.

Току-що ремонтираният участък на бул.Овча Купел - 500 м.
Току-що ремонтираният участък на бул. „Овча Купел“ – 500 м.

Продължителността на ремонта бе почти два месеца. За непредубедените, на очи се набива новият асфалт. Под него би трябвало да има подменена инфраструктура – водопровод, канал, телефони. Надяваме се нищо да не е пропуснато и да не се налага след известно време асфалтът да се кърти и дори да се кърпи впоследствие. В разните официални съобщения се набляга на подмененото трамвайно трасе, което би трябвало да е звукоизолирано. Дано да е по-стабилно от предишното.

Но има една точка от проекта, по която резултатът засега е нулев. На 500-метров участък от ремонтирания булевард след залез слънце се налага да да разчитаме на челници, фенерчета, фарове, един билборд и няколко метра осветена витрина. Защото… няма осветление. Както виждате на снимката по-долу, уличното осветление е било факт до и по време на ремонта. Сега обаче няма и следа от него.

Булевардът по време на ремонта.
Булевардът по време на ремонта.
След ремонта - стълбове със жици, но без лампи
След ремонта – стълбове със жици, но без лампи

Разстоянието е половин километър. Половин денонощие по време на равноденствие в това разстояние властва мрак. След празника на столицата ни имаме само един коментар – само Вяра, Надежда и Любов не стигат. Трябва и мъдрост. Останалото е в клипа.

ПП: От 29 септември както казваше Асен Босев, „село Цветна светна“. А на 4 октомври стана ясно, че кметицата г-жа Фъндъкова разваля договора за поддръжка с ПСТ груп, отговаряща за Овча купел.

от

публикувано на: 19/09/2017

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: