Грайндкор-джаз вечер с Джоуи Молинаро

08/04/2017

Тази неделя (9 април, лето Господне 2017-о) фестивалът „Аларма Пънк Джаз“ на БНР и Бинар обединяват сили в организацията и домакинството на солов пърформанс на грайндкор-джаз цигуларя и мото-пътешественик от Питсбърг Джоуи Молинаро в обновеното Второ студио на радиото. С този концерт „Аларма Пънк Джаз“ започва нова камерна серия в добре познатото ви концертно пространство на БНР, в което досега фестивалът е представял световни артисти като Йошио Мачида, Виктор Ереро, Ерик Трюфа, Sig Trio, The Flamenco Thief, Vialka и др., както и почти всички действащи групи от българския ъндърграунд през периода 2008-2015 г.

Музиката на Джоуи Молинаро има корени както в грайндкора и блек-метъла, така и директни препратки към фолклора на Апалачите, авангарда на ХХ и ХХI век и моментните композиции“. В концертите си Молинаро използва още глас и закачени по тялото перкусионни обекти, както и дървения под на залите, в които свири, шума от публиката и пр. Майстор е на кратките композиции „ала Napalm Death”, само че преведени на езика на акустичната музика. Достоен наследник на швейцарското трио Кох-Шютц-Щудер и техния „камерен хардкор“. В момента е на европейско турне, което започна в края на януари и ще продължи до юни.

Вратите на Второ студио на „Драган Цанков“ 4 отварят в 20:00 ч., началото на концерта е точно в 20:30 ч., а за биса имаме и изненада – втори цигулар, който ще свири заедно с Джоуи и когото познавате доста добре… А иначе през уикенда можете да слушате избрани негови албуми в компанията на герои от предишните поколения в тази сцена (Петер Бротцман, Матс Густафсон, Акира Саката и др.) на Пънк Джаз стрийма на Бинар – съответно от 00:00, 12:00 и 18:00 ч.

от

публикувано на: 08/04/2017

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: