От единия полюс до другия

22/02/2017
Фалкао - един от главните герои в спектакъла Ман Сити - Монако.
Фалкао – един от главните герои в спектакъла Ман Сити – Монако.

Футболът е уникална игра, а често ни предлага невероятни мачове с много емоции и голове. Такъв беше двубоят между „Манчестър Сити“ и „Монако“ от Шампионската лига, игран във вторник вечерта.

Един от героите на спектакъла, в който се превърна срещата, завършила 5:3, стана колумбийският нападател на тима от Княжеството Радамел Фалкао. Нападателят вкара два брилянтни гола, като особено се отличи с втория, при който прехвърли с невероятна лекота вратаря, за да направи резултата 3:2). Но преди този гол, 11 минути по-рано той пропусна дузпа след доста лековато изпълнение.

Както се казва, от единия полюс до другия, при това само за няколко минути. А за Фалкао и съотборниците му в крайна сметка мачът не завърши никак добре, след като загубиха с 3:5 и ще имат планина за изкачване в реванша.

Ситуацията с пропусната дузпа е една от ключовите, защото веднага след това Серхио Агуеро вкара гол за 2:2. А ако беше станало 3:1, не се знае каква щеше да е реакцията на „гражданите“, както наричат „Ман Сити“. Да, Фалкао се реваншира за пропуска си от бялата точка с ювелирното си изпълнение за 3:2, но тимът му си остана само със славата от този звезден сблъсък, без да извлече позитивен резултат.

В мач от толкова високо ниво, какъвто е осминафинал от Шампионската лига, ключова роля оказва и психологическият фактор. И въпреки че футболистите на „Монако“ и „Ман Сити“ са едни от най-скъпоплатените (Фалкао например получава около 13 милиона евро на сезон), виждаме, че и те са хора. И те имат чувства и изпитват емоции, въпреки че изглеждат като герои със свръхестествени (футболни) умения.

И това е един от аспектите, които правят тази игра още по-привлекателна и неповторима. С марка „Шампионска лига“, която събира най-доброто и която се следи от Южна Америка до далечна Австралия.

от

публикувано на: 22/02/2017

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: