Засега сме готови само за едно полувреме…

20/10/2016

????????????????????????????????????

Шампионът на България по футбол „Лудогорец“ (Разград) загуби с 0:6 при гостуването си на английския гранд „Арсенал“ в третия си мач от Шампионската лига. На пръв поглед – очаквано. И няма как да е неочаквано.

Едните печелят титлата на България през последните пет години при никаква конкуренция, другите не могат да я спечелят в може би най-силното клубно първенство в световен мащаб.

Едните платиха 2,2 милиона евро за най-добрия си футболист – Джонатан Кафу от Бразилия, другите имат само за трансфери над 50 милиона паунда на сезон.

Едните нямат собствен стадион, на който да играят домакинските си мачове в Шампионската лига, другите си построиха със средства на клуба („скромните“ 400 милиона паунда) един от най-модерните футболни стадиони в света, какъвто е „Емирейтс Стейдиъм“ в Лондон.

Ясно е, че няма база за сравнение между „Арсенал“ и „Лудогорец“. Просто две различни планети.

И все пак от мача между двата отбора могат да се извлекат позитиви, колкото и стряскащ да е резултатът 6:0. Най-малкото, че през първото полувреме българският шампион игра като равен с равен с именития си съперник. Дори в началото футболистите на треньора Георги Дерменджиев първи наложиха преса и натискаха съперника си. През първата част лудогорците показаха, че разполагат и те с качества и бързина, и че умеят да правят красиви неща на терена. И дори с пасив от 0:1 имаха своите шансове да изравнят. А едно изравняване можеше да доведе до друг развой на двубоя. Кой знае, влизаме в сферата на „ако“.

Заключението, което може да си направим е, че на този етап български клубен отбор може да се надиграва само едно полувреме с гранд като „Арсенал“, който на всичкото отгоре се намира във великолепна победна серия през този сезон. Просто защото през втората част мач вече нямаше. Футболистите на „Лудогорец“ загубиха от ентусиазма си (пасив от 0:2), а и от силите си, а тези на „Арсенал“ се развилняха.

След две седмици „Лудогорец“ ще посрещне своите гости от друга планета на стадион „Васил Левски“ в София, за радост и на многобройните почитатели, които „Арсенал“ има у нас. А след това предстои мачът, който е по силите на българския шампион – този с швейцарския „Базел“, при това отново в София. И тогава това 0:6 от Лондон трябва да бъде само далечен спомен и нищо повече. За да има отново луди футболни вечери с марката „Лудогорец“.

от

публикувано на: 20/10/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: