Картини от една изложба 04.08.2012

08/08/2012
Hiram Bullock, WDR Big Band Koln and Jimi Hendrix

Китаристът HIRAM BULLOCK е сравнително малко познат у нас. Той е автор на дузина солови албуми, но е по-известен с изявите си на студиен музикант в албумите на Steely Dan „Gaucho“ (1980), Paul Simon „One Trick Pony“ (1980), Sting „Nothing Like the Sun“ (1987), Billy Joel „The Stranger“ (1977) и Barbra Streisand „A Star Is Born“ (1976).

Неговото име можем да срещнем също така и в гастролиращите формации на братята Brecker, David Sanborn, Jaco Pastorius, Chaka Khan, James Taylor, James Brown, Gil Evans Orchestra и Al Green, както и много други. Свързваме го и с участието му в последните турнета на гения Miles Davis.

Всъщност най-популярното соло сред множеството гостувания на HIRAM е от 1987 г. в песента „LITTLE WING“ на JIMI HENDRIX, включена в албума „Nothing Like the Sun“ на Sting.

„JIMI HENDRIX промени звука на електрическата китара завинаги – заявява HIRAM – преди него този инструмент звучеше по-чисто и стегнато, а JIMI го накара да пее!“

През 2004 HIRAM BULLOCK реализира по време на представление в Университета в Кьолн своята мечта да свири музиката на JIMI HENDRIX с оркестър, в случая заедно с БИГ БЕНДА НА РАДИОТО В КЬОЛН (WDR BIG BAND KOLN).

Песните „Foxy Lady“, „Voodoo Child“,“Manic Depression“ и още четири други, всичките аранжирани от BERND LECHTENFELD, оживяват в нова светлина, белязани и от присъствието на барабаниста BILLY COBHAM.

В предаването на 4.08.2012: албумът „Айръм Бълок и биг бендът на радио Кьолн свирят музиката на Джими Хендрикс с участието на Били Кобъм“.

от

публикувано на: 08/08/2012

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: