Наситеният петък

08/07/2016

The Bedlam Club, The Science и Saturated Pixels могат да превърнат една рутинна градска петъчна вечер в нещо много по-различно и уникално.

Този петък в 20:00 ч. в Grindhouse Skateboard Club на Цариградско шосе 73 ще се проведе един много интересен концерт с подбрани български еклектични колективи. Добре де, 3/4 от състава на The Bedlam Club не са българи по рождение, но бързо са попивали и лесно са се внедрили в нашето общество. Става дума за Димата (руснак), Сам (французин) и Тав (шотландец). Сам свири на чернобелите клавиши, докато прави извънземни компютърни манипулации в реално време, а Тав запълва ниските честоти с чевръстите си пръсти по басовите струни. Повече подробности за как въобще са се намерили и съответно събрали, ще разберете в тяхното интервю за Eklektrik само тази събота в 19:00 ч. Иначе за да си набавите някаква представа за какво ви очаква този петък, можете да видите целия състав, заедно с барабаниста Димата и перкусиониста Жоро, в ранобудно действие от тазгодишния Zenith Fusion Festival.

The Science обаче, както и Saturated Pixels, e изцяло български състав, въпреки че по музиката им никога не би изтъкнал тази информация. Колективът е еклектично/експериментално трио, просъществувало в пълен състав само от преди броени години. Мартин (a.k.a. Soulslept) е главният музикален продуцент и лайв програмист. Нино Гомес (DataTransporter) и Вяра (Vi Ga) допълват хармонично и мелодично с уникалните си гласове и богатия си опит. Можете да ги опознаете по-интимно като личности и музиканти в интервюто и сетa им за Subfactor от миналата година.

Saturated Pixels се състои от двама музикални продуценти и мулти-инструменталисти: Любомир Брашненков (Fragile!) и Ангел Додов (След Дъжд Качулка). Нито заедно, нито поотделно съм ги чувал, но според лайв изпълнението им горе от началото на тази година в ДНК може да се каже, че чудесно ще си паснат с останалите подбрани състави от петъчната програма на Грайндхаус. Ако няма да успеете, заслушайте се за интервю и още други изненадки от събитието в събота в 19:00 ч. само по Радио Бинар.

The Science закриха вечерта.

от

публикувано на: 08/07/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: