С колело до БНР

10/06/2016

photo 1

В Бинар сме велолюбители и караме ежедневно. Даже част от репортажите ни са на колела.

Затова много се зарадвахме на инициатива от страна на БНР „С колело до БНР“ – съвместно с  Центъра за градска мобилност, финансирана от проекта FLOW по европейската програма „Хоризонт 2020“.

В продължение на 6 седмици служителите на радиото имат възможност да въртят педали в името на един икономичен и здравословен начин на придвижване в градска среда. Предоставени са за ползване 11 броя велосипеди, които са зачислени към служители на БНР от различни програми и служби.

Мисията на участниците е да направят нашия град по-чист и мобилен, разглеждайки колоезденето като алтернативен начин на придвижване на хората до работа и в свободното време. „С колело до работа“ има и състезателен характер – компаниите, които са подпомогнати от кампанията, ще премерят километраж.

В рамките на инициативата са предвидени също така велообучение и велоизлет, а през цялото време чрез специално приложение ще се следи колко километра изминава всеки участник. „С колело до БНР“ приключва на 15 юли. Тогава ще стане ясно и името на най-активния участник в кампанията.

На 8 юни бе открита и новата площадка на БНР, на която се съхраняват велосипедите, в присъствието но новия генерален директор – Александър Велев и заместник-кмета по транспорта на СО Дончо Барбалов. Те също се оказаха фенове на колоезденето. Новата модерна площадка остава, разбира се, спомен за радиото от кампанията. Колелетата ще продължат своя път след 15 юли по други компании.

Let’s Ride!

от

публикувано на: 10/06/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: