Топ 10 банди, в които Аксел Роуз (не) може да пее

19/04/2016

Аксел Роуз е новият фронтмен на AC/DC. Поне за настоящето турне. И това е абсолютен факт. Екипът на Бинар прие това с привидно спокойствие и реши да предположи на колко дори по-нелепи места може да постави вокалиста на иначе легендарните Гънс Ен Роузис. Не се притеснявай – той навсякъде ще е еднакво зле.

Куийн
– Кога е умрял Фреди Меркюри?
– Глупости, Фреди е безсмъртен!
Да, ама не. За жалост. Сега остави настрана недоразумението Адам Ламбърт и постави на негово място Аксел. Застава до Брайън Мей и финалът на We Will Rock You вече звучи като We Will Rock Яяяяяяяяяяяяя- я-и-я-и-яяяяяяяяяяяяяяяя!

Доорс
Рей Манзарек също не е сред нас от няколко години, но си го представи на сцената. Роби Кригър и Джон Денсмор са в идеална форма, но отпред го няма Краля-Гущер, а… чичо ти Аксел – по знаковото клинче и с онази кърпа на главата, който се върти със стойката на микрофона и докато другите създават индиански транс, той създава нещо, което твърде много напомня на перка на хеликоптер. This is the end, my only friend, the end… really!

Инексес
Пропускаме опита на Джей Ди Форчън и се връщаме в славния край на 90-те. Аксел започва да се прави на лиричен, докато блендата му се опитва да ти изчегърта мозъчната кора. А Майкъл Хътчинс прави тройно салто мортале в гроба си.

Стоун Темпъл Пайлътс
Бяха титуловани за последните герои на грънджа, но иначе прекрасният Скот Уейлънд ги предаде няколко пъти благодарение на любовта си към някои субстанции. Тук обаче идва Аксел и е толкова не на себе си, че не знае кога да натисне бутона на мегафона (задължителен е за тази група), иначе е облякъл огромното дамско кожено палто на Уейлънд и изглежда също толкова нелепо, колкото и без него. No, we DON’T need you tonight!

Моторхед
На мястото на дядо Леми? Ама защо не?! Не си слага микрофона прекалено високо, не се пробва да наподобява онази дрезгава бленда, поддържана с дългогодишна злоупотреба с цигари и уиски, тича пак като ненормален, но не може да свири на бас, така че трябва пак Дъф да свири и да наблюдава с ненавист неадекватния си колега. Дъф, приятелю, съчувстваме ти.

Нирвана
Искаме сега да си представиш как Аксел пее Smells Like Teen Spirit. Толкова. Благодарим. Да, и ние бихме се гръмнали, не само Кърт Кобейн.

Алис Ин Чейнс
Уилям Дювал ли?! Че Аксел ще се справи по-добре като заместник на незаместимия Лейн Стейли! Той ще е фатален, ще квичи, няма да вкарва никаква нормална емоция и, разбира се, ще има пак много Йе-и-йе-и-йееееееееееееееееее!

Нова Генерация
Аксел няма своето световъртене в себе си. Не може да танцува черно танго, дори не може нищо да танцува сам и не е скорпион. Не му стиска да се обеси в неделя. Няма как да го кажем другиояче: Аксел го е страх от себе си, когато изгуби мечтите си. Не става – и за тук.

+ Колдплей
Това е специален бонус. Да, Крис Мартин, вокалистът на групата си е жив, но според нас е толкова умрял, че все едно го няма… Така че Аксел би могъл да се изяви и тук, като на всички клипове се разхожда из някой град или по някой бряг, няма значение, важното е да изглежда измъчен и да е на ръба да се разреве като малко момиченце.

от

публикувано на: 19/04/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: