Холивуд VS. ИДИЛ

19/01/2016

И така, дами и господа, в червения ъгъл виждаме най-добрия през последните месеци боец на треньора Холивуд. Името му е The Revenant (някои го превеждат „Възвръщенецът“), има очите на Леонардо ди Каприо, а ръцете му напомнят на тези на Том Харди. Няма как да не сте чували за младия боксьор The Revenant, защото титлите му говорят сами за себе си – носител е на три Златни глобуса, а е номиниран за 12 Оскара! Питър Брадшоу от The Guardian казва, че той е „вълнуващ и болезнен като парче лед, което държите на кожата си“, ах, тези метафори, каква поредна боксова драма!

Сещате ли се, дами и господа, за повечето филми с популярния актьор Жан-Клод Ван Дам? Там примерно брат му беше убит в нелегален боен турнир, Жан-Клод идваше да отмъщава, почти загубваше, но накрая отмъщаваше. Това очакваме да видим и в този боксов мач, макар че под съвсем друга форма (съвсем не правим паралели с ретро-екшъните, спокойно, спокойно). Но пак един мъж търси отмъщение, а после го намира. Малко се разсеяхме, ще ни извините.

Ето, ето, в синия ъгъл застава боксьорът, когото всички знаем с прякора ИДИЛ – по-непросветените смятат, че това е Ислямска държава, но не, дами и господа, това беше неговият баща, също известен боец; пълното име на боксьора е Ислямска държава в Ирак и Леванта, нека не ги бъркаме). Няма да навлизаме в подробности за тъмното минало и настояще на ИДИЛ, важно е друго.

ИДИЛ, разбира се, има своите цели и търси начини да ги постигне, играе мръсно, непредвидим е. Но истината е, че той краде от техниките, ударите, стратегията и логиката на опонента си. А треньорът Холивуд някак непрекъснато му подсказва какво да направи чрез ходовете на своя боксьор. Холивуд иска да подготвя зрелищни боксьори, да впечатлява, да има милиони почитатели и в това си старание той неумишлено разкрива ходовете, които могат да помогнат на ИДИЛ да победи следващите претенденти за титлата по стълбицата нагоре – САЩ и Света. И то именно като използва хитрините и мръсните номера на Холивуд. Дами и господа, ако бяхме на футболен мач, щяхме да кажем „Топка е – върти се!“, но сега е: „Юмруци са – удрят!“.

Отпуснете се назад в удобните си седалки, начало на първи рунд!

от

публикувано на: 19/01/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: