Бежанци, имигранти или нашественици?

27/10/2015

Изстрел на границата отбеляза нова епоха

Изстрелът на Вълкан Хамбарлиев постави разделителна черта в съзнанието на всеки българин. Не толкова по отношение на конкретния случай, българите в огромното си мнозинство застанаха зад действията на граничния полицай. Но разделителна черта отдели безхаберното минало от застрашително нахлуващото предстояще. Хората започват да си дават сметка, че драмата в България върви към своята развръзка и тя може да бъде кървава. Оттам и одобрението за полицая, въздигането му в пример на достойно изпълнен национален дълг.

Четвърт век в България се рушеше всичко, от край до край. Но съзнанието ни беше ангажирано предимно с икономиката, поминъка, социалната сфера. Не че специалистите не обръщаха внимание на унищожаването на армията, на службите за сигурност, целенасоченото злепоставяне на техните служители и сътрудници… Но мнозина си казваха: нали сме в НАТО, имаме гаранции. Реалността показа колко са се заблуждавали. Докато тримата полицаи не се изправиха срещу „група от 54 човека, на възраст 20-30 г., в добра спортна форма, проявяващи агресия” по информация, която предостави гл. секретар на МВР Георги Костов. Като се има предвид, че са се придвижвали нощно време по пресечен терен на 30 км от границата без да се разпръснат, може да се предположи, че са организирана група. Комисар Георги Костов също не изключи версията, че става въпрос за „нехуманитарна група”.

В добавка многобройни медии разпространиха информация, че в телефоните им са намерени сцени на кланета и варварски издевателства, която по-късно бе опровергана от МВР. Кой ще повярва на опровержението, обаче, е отделен въпрос. С бежанци или вражески нашественици се е сблъскал граничният патрул?! Под привидната шумотевица с „бежанците” не се ли крие акция за завладяването на Европа? Каква ще е съдбата на България, целенасочено лишена от средства за отбрана? Това са въпросите, които всички си задаваме.

Въпреки многогодишните усилия на контролираните медии („отбраната на границата е важна, но човешкият живот е по-важен” продължава да бае една от тях) и псевдоуниверситетски преподаватели да наложат представата за „мултикултурно” и „толерантно” общество, в голямата си част българите запазиха здравия си разум. По време на травмиращите гей-паради, зяпнали от възхита, подобно партийни секретари на деветосептемврийска манифестация, гледат само хранениците на „Америка за България”. Инвазията на „бежанците” постави точката. С разтърсващо мнозинство българите негодуват срещу безгръбначието на своите политици, неспособни да защитят тяхната сигурност, робуващи на всеки каприз на „началниците” от Брюксел, последните пък на тези от Вашингтон, а те, от своя страна, на всяка гама от настроението на Уолстрийт.

Точно затова българите масово аплодираха решителността на своя граничар, защитил ги срещу нашествието и гласуваха с 90% „ЗА” военната операция на руската армия в Близкия Изток в анкетата на БТВ. Защото хората ясно виждат причината за нашествието, наречено лицемерно „бежанска вълна”, в действията на поддържаните от Запада ислямистки групировки. Те виждат ясно, че законното правителство на Сирия и неговият съюзник Русия се борят срещу пуснатия от бутилката дух на Дявола, взел облика на Ислямска държава, и така защитават и нашата българска национална сигурност. Българите въобще не дадоха ухо на воплите на „началниците” от Брюксел, нито на хранениците на съмнителни фондации. Когато животът и достойнството ти са в опасност, ясно разбираш кой е приятел, кой враг и кой обикновен предател.

„Началниците”… Да споменем един от тях – Ангела Меркел. Бъдещите историци ще изясняват в подробности ролята, която е изиграла в зараждащата се европейска драма – драма, която, по всичко изглежда, ще плащаме с кръв. Но още отсега фрапантната й безотговорност към германците и хората от европейския континент е видна за всички. На 1 юни 2015 г., преди срещата на Г-7 в Бавария, госпожата описва Германия като „страна на емиграцията”… Досущ САЩ, няма що, по тях се равняваме. „Германия – заявява тя – трябва да направи повече, че да се чувстват чужденците „добре дошли”… Започналата брутална инвазия не я смущава. На 15.09.2015 г. в Берлин тя продължава: „Ако трябва да се извиняваме, че показваме приятелско лице в извънредна ситуация, то значи вече Германия не е моята страна”. По това време е и прочутото й „селфи” с имигрантите. А те не скриват своята арогантност – бият, трошат, изнасилват пред изумените погледи на толерантните европейци. Точно непремерените (или пък много точно премерени?) изказвания на Меркел отприщиха имигрантската вълна. Австрийският Kronen Zeitung от 17.10.2015 г. съобщава за изселническа истерия и в Западна Африка. В Мали говорят по телевизията за гостоприемна Германия, която ще приеме 1 милион имигранти.

Моя позната превежда при разпитите на заловени по границата ни. Първоначално те настояват, че са от Сирия, но се оказват от цялата дъга между Мароко и Афганистан. И всички твърдят едно – обяснили им, че в Германия ги чакат. Изводът е един – кампанията е организирана. Това е агресия! Над Европа е надвиснала кървава заплаха, а Меркел си прави селфита. Кой може да обясни абсурдните й действия?! По форумите намекват за досиетата на ЩАЗИ, прибрани от американците… Госпожата видимо прилича на кукла на конци, дърпани отнякъде. Какъвто и да е случаят, поведението й определено е подстрекателско и заплашва живота на милиони хора. „Ангела Меркел демонстрира фалшива хуманност – коментира в тази връзка чешкият президент Милош Земан. – Европейският съюз решава мигрантския натиск по един срамен начин, а Върховният комисарят за човешките права коментира от топлия си дом неща, за които хал-хабер си няма. Бежанците използват децата като жив щит!”

Свободата, разбрахме го, не са лигавите излияния на соросоидите. В страшната драма, която започва, много хора ще загубят илюзиите си. Дано повече от тях осъзнаят, че за да защитиш живота и достойнството на близките си е необходимо да се бориш. И винаги, когато става въпрос за живот и свобода – срещу по-силен враг.

Румен Дечев

от

публикувано на: 27/10/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: