Тенис националите ни в търсене на подвиг

16/09/2015

„Ще играем може би най-важният мач в историята на българския тенис, който ще ни даде право да се изкачим в първа световна група. Надявам се да дойдат доста хора и да ни подкрепят. Как ще ги привлечем? Бих искал да ги призова да дойдат, защото заедно можем повече и мисля, че трябва да се подкрепяме, независимо дали побеждаваме или губим“, заяви в интервю за Бинар Мико, както го наричат близки и приятели.

22-годишният Димитър Кузманов е родом от Пловдив. През последната година той спечели четири турнира и увеличи колекцията си от трофеи на 10. Всичко това му позволи да се изкачи до №313 в света.

За първи път от много години България има възможността да се класира в първо ниво, а и шансът за пробив може да бъде осъществен на родна земя. Може би с Григор Димитров в състава задачата щеше да бъде далеч по-лесна, но световният №17 отказа да играе в тези двубои. С отказа на Гришо не свършва нищо и четиримата тенисисти, които ще играят през уикенда, ще дадат всичко от себе си, за да успеят в начинанието си.

Останалите състезатели, на които ще разчита Тодор Енев,капитан и треньор на отбора, са  Димитър Кутровски (№307 в световната ранглиста), Александър Лазов (№395) и Тихомир Грозданов (№979). Последният спечели Държавното първенство на България преди няколко дни.

На кортовете на Националния тенис център в Борисовата градина в София България ще играе срещу Унгария в петък, събота и неделя (18-20 септември). Двубоите са решаващи за изкачване в по-горната, Първа група, на зона Европа-Африка за Купа „Дейвис“. Жребият за мачовете ще бъде изтеглен в четвъртък от 13:00 ч в Столичната община и ще се играе до три победи от пет срещи. През първия ден ще се изиграят два сингъла, следва мачът на двойки в събота и програмата приключи с нови два сингъла.

от

публикувано на: 16/09/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: