Една седмица за губене

11/03/2014

Да речем, че сте на прага на ново начало…Предстои ви да започнете нова работа – нещо, което е почти национална мечта. Да предположим, че бъдещият ви работодател е достатъчно щедър и ведър човек, за да ви запита кога искате да започнете. Възползвайте се да си осигурите няколко свободни дена преди новото начало, а защо не и седмица, за да свършите нещата, за които иначе не ви остава време.

Всеки има свой черен списък с досадни и неприоритетни задачи, започнати и оставени „за утре“ и така за доста дълъг период. Сред тези „не-неща за вършене“ има и наистина необходими, не дотам необходими, извънредно приятни, по-малко приятни и всякакви други малки и големи въпроси, които ви гледат учудено от шкафа, кранчето в банята, една папка с документи в библиотеката. Не че са спешни и належащи, но с течение на времето напомнят за съществуването си с непостоянна острота…

Ето един примерен списък:

Да се организирате – в няколко посоки – да сложите в ред документите или списъците с контакти, визитки, сред които такива, които се нуждаят от освежаване – кой си сменил работа; кой не е на стария телефон или имейл…И няколко дребни неща, които трябва да свършите из къщи.

Посещение при офталмолога – има доста чакане и една досадна процедура с капки, в резултат на която не може да се чете за няколко часа…За да преминете през нея ви трябва просто един загубен ден….

Да се обадите на този-онзи – иначе казано – да отдадете дължимото на мрежата си от контакти. На първо място на старите приятели, с които поради ангажименти не ви остава време да се видите и след това – на колегите от предишната работа, с които искате да поддържате връзка.

Ъпдейт на профила ви в социалните мрежи – не съм сигурна, че е важно, но винаги се оказва така, че профилът не е достатъчно актуален, а все пак много работа се върши през Фейсбук и ЛинкдИн.

Мини ваканция – това е една от най-сладките задачи и изисква свободно време от порядъка на 2-3 дена. Импровизирайте – СПА ваканция, но според сезона може и морска или ски-почивка. Защо е важно – за да се разтоварим физически, психически, да сменим напълно обкръжението, да се поглезим.

Да си подредите целите – в близък и далечен план. Не е сигурно, че ще ги постигнете…просто да си имате планове, за да ви държат във форма. Разбира се, могат и най-често се случват неща, които не сте планирала, но това е друг въпрос.

И така, пожелайте си нещо хубаво и му се усмихнете. Вътрешно и външно.

от

публикувано на: 11/03/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: