Българите изчезват. Отново

27/02/2014
БГНЕС
Последният българин, 2114 г.

Населението на страната се топи с 8 души на час. Това е заглавие, което още отрано тази сутрин обикаля новинарските сайтове на родината ни. Всъщност можете да проверите тук какво именно е разнообразието на заглавията: не особено голямо.

Ако следите прогнозите за края на съществуването на България, Българите, Родината и Държавата (с това и целият СВЯТ по асоциация), няма как да не забележите, че техните автори, тези своеобразни пророци на патриотичния апокалипсис, са от ВМРО, Волен, СКАТ, НФСБ и още много нататък.

Любителите на тези съобщения споделят мнението, че българското общество е жертва на някаква гигантска конспирация, чиято цел е да държи населението в неведение, докато се стопява, изчезва, свива, умира и т.н., докато циганите ни завладеят.

Това да ви звучи като чиста наука? Надявам се, че не, защото това за топенето на страната с 8 души на час, разбира се произлиза от обичайните заподозрени, нарекли гордо себе си „Център за демографска политика“.

Сещате ли се, слагате отпред етикета „Център“ или „Институт“ и почвате да бълвате псевдонаучни съобщения до медиите, които сте сигурни, че те ще публикуват. А после шествате из студията в образа на експерти, докато сте си съвсем обикновени националисти. Вашата мисия е да създавате впечатлението, че сте истинска демографска институция, която се занимава с изследователски труд, докато пробутвате фашизоидно-иронични съобщения в смисъл, че българите изчезват, а циганите напротив.

Е, къде мислите си, че председателят на „центъра“ Искрен Веселинов е направил своето „научно“ съобщение? В Пазарджик. Не знам за вас, но имам чувството, че под носа ни Пазарджик е на път да се превърне в център на патриотично-фашизоидния-скинарски националистически пролетариат. И това, ако не е конспирация…

А пазарът на патриотичните приказки става все по-едър. В България всеки, който иска да управлява другите българи, първо трябва ясно да се определи като патриот. Македония, Турското робство, Стопяването на населението, Джамиите, Националните символи – все теми, по които не можеш просто да вдигнеш рамене и да отминеш. Защото насреща ви те чупят стъкла, хвърлят бомбички, крещят, заплашват ви, носят факли в униформи от Първата световна война, стресират ви, правят бъдещето ви все по-несигурно и постепенно започвате да вярвате, че нищо хубаво не предстои.

Тези дни дори академикът Георги Марков разгроми своя колега Владимир Станев, който си позволил отново да заговори, че това с турците и 500-те години не било точно робство. Аргументите на Марков са следните: науката История е точна наука (което е абсолютна глупост номер 1) и че било съвсем нормално науката История да поддържа и създава официални митове (което е абсолютна глупост номер 2). А който не поддържа митовете, е безродник и национален предател. Точка.

Но нека да се върнем на 8-те българи на час… това прави по един човек на всеки 7 минути и половина. Спомнете си следващия път, когато чакате в задръстване.

7 минути – един българин по-малко, един час – 8, 24 часа – 192, една седмица – 1 344, една година – 69 888, 10 години – 69 8880, 100 години – 6 988 800.

Ако вземем предвид данните за броя на населението от 2011-а година, излиза, че след 100 години в България ще има само 375 770 българи и те няма да са точно истински българи. Ето така изглежда националистическата наука.

Иначе това е „новина“ на телевизия „СКАТ“ още от 13 януари тази година, която само месец по-късно отново получава своето разпространение, този път в по-масовите медии. По всичко изглежда, че след няколко месеца ще има пак и после пак, и пак. А най-идиотското е, че точно тези българи, които най-малко харесвам, не изчезват. Тях демографската криза не ги засяга.

от

публикувано на: 27/02/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: